14.2 C
Šentjur pri Celju
03/10/2023
sentjur.net

KK Tajfun: Od +18 do -2

Polzela, 24. 2. 2016 – Ekipa Tafuna v letošnjem tekmovanju Lige Nove KBM še vedno navijačem prinaša nova presenečenja, veselje, pa tudi razočaranje. Ekipa se je po tem, ko se je poškodoval Mirza Sarajlija, morala nujno okrepiti še z organizatorjem igre in je v svoje vrste iz druge lige zvabila Tomaža Jereba. K sreči pa je po poškodbi kolena zaigral tudi Daniel Vujasinović. Šentjurčani so tokrat gostovali na izredno pomembni tekmi pri Hopsih na Polzeli.

Začeli so zelo podjetno in razen po prvih dveh točkah, ko so Hopsi vodili 3:2, naši niso spustili vodstva iz rok. Dobra igra v napadu in obrambi je botrovala, da je prednost Tajfuna naraščala in je rasla vse do konca prvega polčasa, ki se je končal pri rezultatu 38:49. Nekaj minut pred polčasom pa je prednost bila že kar neverjetnih 18 točk (47:29). V drugi polčas so naši košarkarji vstopili že z občutkom nadmoči nad nasprotnikom. Hopsi pa so strnili svoje vrste in prednost Šentjurčanov počasi zmanjševali. V zadnji četrtini je k padcu v igri doprinesla tudi izključitev našega trenerja Jurice Golemaca, ki si je zaradi protesta prislužil drugo tehnično napako in je moral iz dvorane. Vodenje ekipe je prevzel Robi Ribežl. Ko je že kazalo, da se bo naša ekipa po dveh zadetih trojkah pobrala in tekmo zasluženo zmagala, so igralci tudi s pomočjo sodnikov potegnili ročno zavoro. Hopsi, ki so zavohali svojo priložnost, so jo zagrabili z obema rokama. Tik pred koncem tekme so povedli in zmagali z rezultatom 77:75. Največ točk za naše je prispeval Malcolm Grant 17, 16 jih je prispeval Daniel Vujasinovič.

Gostujoči poraz proti Hopsom pomeni, da se bodo Tajfunovci letos namesto v ligi za prvaka borili v ligi za obstanek in za spodnji del lestvice, razen če bi jim uspelo premagati Union Olimpijo in še ostale tri tekme, ki jih bodo odigrali v marcu. (Jure Godler)

Sorodne novice

Kdo bo presekal gordijski vozel parkiranja na Planini?

ViP

Komentiramo: Debakel s Primorsko odnesel Dončića

Jure Godler

Olimpija z veliko sreče odnesla celo kožo iz Šentjurja

Jure Godler

Vodilni v ligi na koncu premočni za naše

Jure Godler

Laščani razbili naše košarkarje

Jure Godler

KK Tajfun z novim predsednikom in brez Tajfuna

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več