21 C
Šentjur pri Celju
27/05/2022
sentjur.net

#koronaintervju št. 11: David Belina, režiser

26. marec 2020 – V sredi drugega tedna karantene predstavljamo do sedaj najmlajšega sogovorca – Davida Belino. Kljub temu, da mladi Kalobčan šteje le 21 let, se lahko pohvali že s četico projektov. Poleg filmov ustvarja tudi televizijske reklame, ki jih lahko dnevno videvate na televiziji in ostale komercialne projekte. Med zadnjimi, kjer se je podpisal pod režijo, sta videospota skupin Kvatropirci in Jaxon. Študent Inštituta in akademije za multimedijo je trenutno tik pred snemanjem diplomskega filma, ki ga trenutno zavira – koronavirus.

Lahko z nami delite kakšen spomin ali lumparijo iz mladosti?

Ni ravno lumparija, ampak zanimivost. Ko sem bil star 5 let, nisem hodil v vrtec, ampak me je pazil dedi. In je bil dober z lesom. In jaz sem si zamislil neko igračo ali stvar, jo skiciral na list in dedija vedno znova prepiračal, tudi če je imel kaj drugega za početi, da izpelje mojo vizijo. In danes počnem dejansko isto zadevo, samo da na profesionalnem nivoju. Haha.

Kateri šolski predmet vam je povzročal največ in kateri najmanj preglavic?

Pa vedno sem bil glede ocen povprečen učenec. Tako v osnovni kot v srednji šoli. Povprečne ocene s povprečnimi težavami. Vem pa eno stvar, ki bi jo spremenil. Učil bi se z glavo, ne pa samo za test. Haha … Ampak res.

Katera jed je vaša največja mojstrovina? Nam lahko zaupate recept?

Domače ocvirke daš v ponev, nato čez domača jajca. Tik pred koncem pa naredim trik. Jajca previdno obrnem na glavo za nekaj sekund, da so popečena po obeh straneh. In voila …

Kateri dopust vam je ostal v najlepšem spominu? Kaj ste tam doživeli?

Ogromno je bilo dopustov, ki so bli odbiti in bizarni iz vseh pogledov. Ponavadi smo na dopustu magnet za bizarnost. Ampak saj veš … Kar se zgodi na dopustu, ostane na dopustu.

Katero stvar ste doma nazadnje sami popravili?

Verjetno rjo na mojem avtomobilu, ki se vedno nabere čez zimo.

Koga bi izbrali, če bi lahko na klepet povabili katero koli znano oz. slavno osebo?

Viski, cigara in neskončno pogovarjanje o filmografiji z Martinom Scorsesejem, ki je živa legenda filma.

Katero lokacijo Občine Šentjur bi izpostavili kot najbolj filmsko?

Uf … dobro vprašanje. Rekel bi rodno Kalobje. Ampak ne toliko zaradi vizualne percepcije, kot pa zaradi koncepta male vasi in karakterjev, ki jih premore. Haha. Dejansko, ko se sprehajam čez vaško jedro, razmišljam, kako bi delovala serija, ki bi se odvijala na Kalobju. In mislim, da bi se lahko celotna Slovenija poistovetila s takšno tematiko. Nekaj idej je celo že napisanih v mojem notebooku …

Če bi lahko živeli v kateri koli pravljici, v kateri bi in kateri lik bi bili?

Nimam pojma. Vem pa, če se ne bi našel v nobeni, bi napisal svojo pravljico.

Katero delo, ki ga odlagate že nekaj časa, bo sedaj prišlo na vrsto?

Zagotovo branje knjig, ki se nabirajo na polici, pospravljanje diskov na računalniku in pisanje diplome.

Kot režiser ste zagotovo tudi velik filmski navdušenec. Kateri film ali serijo priporočate za prihodnje dni karantene?

Nedvomno se splača pogledati film Parazit. Drugače pa Sence nad balkanom, res serija vredna ogleda in mislim, da je trenutno na območju ex-juge serija, ki nima konkurence. Toplo pa priporočam evropski film. Če gledate filme, je evropski film res odlična izbira.

Če bi bili filmski producent, kateremu režiserju bi (poleg sebi) zaupali snemanje filma o virusu COVID-19, ki je napadel svet in zakaj?

Če bi bil producent, bi verjetno kot režiserja poklical Dragana Bjelogrliča. On je mojster v našem delu Evrope. Odličen igralec in režiser. Hitmaker. Tako da mislim, da ne bi bilo problema izpeljati projekta. Ampak se mi zdi, da nas bi prehiteli pri ideji Američani. Bi pa lahko po tem začela razmišljati, da se je Covid-19 razvil med mešanjem škropiva za vinograd. In izbruh virusa bi se zgodil prav v Šentjurju.

Hvala!

Sorodne novice

Ne samo 40 dni, brez alkohola že več kot 40 let!

Jure Godler

ZD Šentjur napako pri cepljenju že razrešil

ViP

Župan mag. Marko Diaci: »Iz Šentjurja smo nekaj naredili«

Jure Godler

Tudi v Šentjurju in Dobju so se začeli Dnevi cepljenja

ViP

Dobje med najmanj precepljenimi občinami

ViP

Interes za cepljenje v Šentjurju poskočil za več kot 300 odstotkov

ViP
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več