5.5 C
Šentjur pri Celju
02/12/2023
sentjur.net

Kot simbol mladim prijazne občine zasajena lipa

Šentjur, 27. 10. 2021 – Župan občine Šentjur mag. Marko Diaci je včeraj pri mostu čez Pešnico pri Mestnem trgu zasadil lipo, ki jo je Občina Šentjur dobila v dar ob uspešni ponovni pridobitvi certifikata Mladim prijazna občina.

Spomnimo, da je Občina Šentjur letos že tretjič zapored uspešno pridobila certifikat Mladim prijazna občina, in sicer za obdobje 2021-2025. Cerfitikat podeljujeta Mladinski svet Ajdovščina in Skupnost občin Slovenije pod generalnim pokroviteljstvom predsednika republike Boruta Pahorja, in sicer gre za priznanje “samoupravnim lokalnim skupnostim, ki uspešno izvajajo ukrepe s področja vertikalnih in horizontalnih mladinskih politik.”

“Tovrstni ukrepi so usmerjeni v integracijo vedno novih generacij mladih (to je oseb, starih od 15 do vključno 29 let) v posamezne dele življenja družbe, predvsem pa v spodbujanje čim hitrejšega osamosvajanja mladih”. S pridobitvijo certifikata se občina, ki se je pri svojem delu na področju mladih sicer že izkazala za uspešno, zaveže, da bo področje mladih še naprej uspešno sistemsko urejala in nivo učinkovitosti v štiriletnem obdobju ohranila oz. dvignila, predvsem na naslednjih področjih:

  • načrtno obravnavanje področja mladine,
  • participacija mladih,
  • organiziranje mladih,
  • informiranje mladih,
  • zaposlovanje mladih,
  • izobraževanje mladih,
  • stanovanjska politika,
  • mobilnost mladih.

Ob prejemu certifikata je občina prejela tudi lipo, ki jo je župan mag. Marko Diaci včeraj zasadil s podžupanjo Silvo Koželj, sodelavkami z Oddelka za družbene dejavnosti ter predstavniki Komisije za mlade in mladinskih društev v občini. Tako so lipo pomagali zasaditi Albina Karmuzel, Anja Podkrajšek, Tatjana Lesnika in Miha Oman. (vir: Občina Šentjur, foto: Jure Godler)

Sorodne novice

Borut Pahor, bivši predsednik, kmalu na trgu dela

Jure Godler

Staršem novorojenčkov podarili več kot 130 sadik lip

Jure Godler

V novi Kulturni z(a)vezi tudi najvišje državne instance

ViP

SCŠ ob 111. obletnici obiskal predsednik države

Jure Godler

Veterani vojne za Slovenijo zasadili lipo za mir

Jure Godler

Na dan Zemlje po občini sinhrono zasadili drevesa

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več