8.7 C
Šentjur pri Celju
11/04/2021
sentjur.net

Krajevna organizacija ZB Šentjur z novim vodstvom

Šentjur, 6. 5. 2017 – V Gostišču Bohorč so zasedali člani Krajevne organizacije Zveze borcev za vrednote narodnoosvobodilnega boja Šentjur. Po težki bolezni je nekdanji predsednik krajevne organizacije Bogomir Ulbing preminil, zato je bilo potrebno na volilnem občnem zboru izvoliti novo vodstvo. Vodenje seje pa je prevzelo delovno predsedstvo v sestavi Cveto Erjavec, Ivo Dvoršak in Franja Vizjak. Na občnem volilnem zboru je bilo prisotnih 54 članov odbora, kar je več kot 60 % celotnega članstva. Po sprejetju poročil o delovanju je Primož Lavbič predal besedo Mihelu Trebovcu, ki je obudil nekaj spominov na povojni čas. Lavbič pa je predlagal, da se o njihovih spominih na vojno in po njej naredijo digitalni zapisi in pogovori s še živečimi borci. Med častne člane organizacije pa so sprejeli Franca Slejka, aktivnega udeleženca NOB, ki bo poleg Terbovca še drugi častni član organizacije.

Novo vodstvo

Brez razprave so prisotni člani soglasno izvolili novo vodstvo. Krajevni organizaciji ZZB NOB Šentjur tako po novem predseduje Primož Lavbič, podpredsednik je postal Ivan Dvoršak, Terezija Lavbič tajnica ter člana Cveto Erjavec in Magda Ulbing. Našteti pa z zgoraj omenjenima častnima članoma sestavljajo novi odbor. Izvolili so tudi nove poverjenike krajevne organizacije, ki bodo: Franc Bobnar (Dramlje), Marijana Zupanc (Blagovna, del Šentjurja), Breda Bučar (Šentjur, Hruševec, Vrbno) in Terezija Urleb (Nova vas, Črnolica).

Tudi novi odbor se je zavezal, da bodo sledili zastavljenim nalogam prejšnjih vodstev. Udeležili se bodo srečanj in zborovanj Sromlje, Graška Gora, Gradec …, skrbeli za ohranjanje zgodovinske resnice o NOB in njegovem pomenu, organizirali spominsko komemoracijo s položivijo venca padlim pri spomeniku NOB v Šentjurju in Dramljah, pripravili proslavo na Resevni in drugo. Organizirali bodo tudi večer partizanskih pesmi in piknik za člane. Člani organizacije pa so po končani seji posedeli na kosilu ter obujali spomine. (Jure Godler)

 

Sorodne novice

Borut Pahor ob letu Josipa Ipavca obiskal Šentjur

Jure Godler

Obudili spomin na Feliksa Smolo – ustanovitelja GZŠ

Tjaša Ferlež

Kdo bo odločal v svetih krajevnih skupnosti?

Jure Godler

Proslava na Resevni: Dejstva se poskuša zamegliti

Jure Godler

Komemoracija ob dnevu spomina na mrtve

Jure Godler

Na Uršuli odmevale partizanske pesmi

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več