17.4 C
Šentjur pri Celju
22/09/2023
sentjur.net

Krajevni skupnosti povezani z novo cesto

Šentjur, 28. 10. 2022 – V petek so namenu predali obnovljen cestni odsek lokalne ceste od meje med Krajevno skupnostjo Dramlje in Krajevno skupnostjo Ponikva do križišča lokalnih cest v Slatini. Obnovili so 1.440 metrov dotrajane ceste, ki zdaj omogoča bistveno boljšo povezanost in večjo prometno varnost za vse udeležence v prometu.

Ureditev lokalne ceste je bila ena večjih naložb v zadnjem obdobju. »Otvoritev ceste Slatina-Pletovarje je seveda zelo prometen odsek naše občine,« je povedal župan občine Šentjur mag. Marko Diaci. »Govorimo o skoraj kilometer in pol urejeni cesti z vsemi elementi, ki so seveda potrebn – od odvodnjavanja in vseh ostalih parametrov. Praktično gre za lepo in lepo utrjeno cesto, ki pa smo jo iz dobrih treh metrov razširili na štiri metre širine. Lahko rečemo da je bil sam projekt zahteven in velik.« Poleg same otvoritve pa so domačini pripravili tudi kratek kulturni program, kjer sta poleg besed svoj pečat pustila tudi glasba in pesem. Na diatonični harmoniki sta zaigrala Marija in Mihi Grosek, za ubrano petje pa so poskrbeli ponkovški Podokničarji.

Cilji obnove za naprej

Pred prenovo ceste je bila cesta izjemno dotrajana in na nekaterih delih cestišča močno poškodovana, zato vožnja po njej ni bila več varna. Prenovljene ceste so se zagotovo razveselili domačini in tisti ki se vsakodnevno vozijo po tem odseku ceste. Razpis za obnovo tega dela ceste je bil narejen že v letu 2020, tako da lahko po besedah župana govorimo o nekih normalnih številkah, kar se tiče obnove. Kot poudarjajo je prednjimi še obnova severne poti ceste priti Kraberku in proti zahodnemu delu proti Slatini in naprej proti Dolgi Gori. To so ceste, ki so bile narejene v preteklem obdobju in se sedaj na njih že kažejo nepravilnosti, si pa v prihodnjih nekaj letih zagotovo lahko tudi obetamo prenovo. (Tjaša Ferlež)

Sorodne novice

Mesec marec – mesec žensk

Tjaša Ferlež

Sanirali 11 usadov in plazov

Jure Godler

V delovni nesreči v Lutrjah umrl 86-letnik

Tjaša Ferlež

V KS Planina obeležili otvoritev več obnovljenih odsekov cest

Jure Godler

V Krivici na novo moderniziranih 236 m ceste

Jure Godler

Otvorili novo cesto v Primožu

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več