21.6 C
Šentjur pri Celju
01/07/2022
sentjur.net

V KS Planina obeležili otvoritev več obnovljenih odsekov cest

Planina pri Sevnici, 22. 6. 2018 – Ne le slavje ob 110-letnici Zarje v Šentvidu pri Planini, v Krajevni skupnosti (KS) Planina pri Sevnici te dni obeležujejo tudi investicijske dosežke na področju cestne infrastrukture, katere obnove so bile izvedene v zadnjem obdobju. Istočasno so se krajani z gosti zbrali tudi na otvoritvi državne caste Loka–Lediščica, Skupni dogodek pa je zaznamovala otvoritevena vožnja z mopedi, ki jo že po tradiciji opravijo po obnovljenih odsekih.

Otvoritveno dejanje so najprej napovedali s svojim prihodom krajani z mopedi, ki so se na čelu z županom mag. Markom Diacijem in predsednikom KS Planina Antonom Španom pripeljali po državni cesti Loke–Ledinščica in se ustavili v naselju Planinski vrh. Slovesnosti so poleg krajanov in že omenjenih gostov prisostvovali med drugim tudi predsednik KS Prevorje Damjan Maček, župan občine Dobje Franc Leskovšek ter predstavniki Direkcije RS za infrastrukturo. V njihovem imenu jih je pozdravil in nagovoril vodja sektorja za investicije v ceste Tomaž Willenpart. Šentjurski župan mag. Marko Diaci pa je med drugim izrazil veselje nad to prenovo, ki je bila v načrt za razvoj dana že davnega leta 2004. Veselja prav tako ni skrival predsednik KS Planina Anton Špan ter vsi zbrani krajani. Odsek državne ceste Loke–Ledinščica je financirala ter izvedla pristojna Direkcija RS za ceste.

Skupna otvoritev več investicij v cestno infrastrukturo, ki so bile v zadnjem obdobju izvedene v KS Planina pri Sevnici, pa je nato potekala v naselju Tajhte. Mopedisti so se v koloni zopet prvi odpeljali na ta odsek, sicer pa so prevozili tudi ostale prenovljene odseke in se popeljali skozi Marof, po odsekih Loke–Završek, Lipa–Jančič, Planinska vas–Koprivc, Podlog–Hladin, Loke–Ledinščica. Na Tajhtah se je zbralo veliko število krajanov, katere je prav tako pozdravil župan mag. Diaci in predsednik domače KS Špan. Poudarila sta pomembnost tovrstnih investicij, ki so plod skupnih prizadevanj in dobrega sodelovanja med KS in Občino, za kar se je Šmid tudi zahvalil. Obenem je izpostavil veliko prostovoljnega dela s strani krajanov in prizadevnost vaščana Borisa Gračnerja, ki je vzpodbujal in organiziral “delovne akcije”. Sicer je v letih od 2015 do 2017 skupno bilo obnovljeno šest odsekov, v dolžini 2800 m. Obnovo odsekov cest je sofinancirala Občina Šentjur, nekaj pa tudi domača krajevna skupnost. Pri obnovi caste Marof je bil vložek podjetja Meja d. o. o. v višini 42.000 eur. Sledil je prerez traku z zdravico in nekaj zahval zaslužnim, kulturni program pa so prispevali Slamjeki. Dobra volja in radost ob za kraj in krajane pomembnih dosežkih se je nadaljevala v neuradnem delu, s pogostitvijo krajanov. (Majda Rezec)

Sorodne novice

V Krivici na novo moderniziranih 236 m ceste

Jure Godler

Otvorili novo cesto v Primožu

Jure Godler

”Avtocesta” skozi Presečno še ena vez med sosednjima občinama

ViP

Zlatko za planinske osnovnošolce

Jure Godler

V spomin na padle na Resevni

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več