5.5 C
Šentjur pri Celju
02/12/2023
sentjur.net

Kviz mladi in kmetijstvo

Šentvid pri Grobelnem, 29. 3. 2014 – Društvo podeželske mladine Šentjur je v sodelovanju z KGZ Celje priredilo kviz Mladi in kmetijstvo. Kviz je potekal v gasilskem domu v Šentvidu pri Grobelnem. Na tekmovanju se je predstavilo 8 ekip iz različnih krajev. DPM Šmihel nad Mozirjem, DPM Šentjur, DPM Šaleška dolina, DPM Slovenske Konjice, Šolski center Šentjur, DPM Spodnja Savinjska dolina, DPM Tabor in DPM Šmarje pri Jelšah. Vprašanja, zastavljena tekmovalnim ekipam, so bila iz tematik: neposredna prodaja, socialno podjetništvo in čebelarstvo. Vsaka ekipa je imela časa 20 sekund za odgovor na posamezno zastavljeno vprašanje. Vprašanja so bila sicer precej težka. Kviz je bil razdeljen v tri kroge. V vsakem krogu pa je izpadla tista skupina, ki je imela najmanjše število točk. Vse pa je budno spremljala tričlanska strokovna komisija: Polona Starc (specialist za področje pravnega svetovanja), Jožica Krašovec (koordinator za dopolnilne dejavnosti) in Mitja Zupančič (specialist za ekološko kmetovanje). Predsednica je bila Irena Friškovec (specialist za področje hmeljarstva). Na projektorju so se seštevale točke. Kviz sta vodila simpatična voditelja Ana Štor in Klemen Mastnak. Ob 20.30 je sledila razglasitev rezultatov in podelitev priznaj ter pokalov. Zmagovalci so:

  1. mesto DPM Spodnja Savinjska dolina (Jana Hrušovar, Denis Vasle in Anja Rožič Plazovnik)
  2. mesto DPM Šmarje pri Jelšah
  3. mesto Šolski Center Šentjur
  4. DPM Slovenske Konjice
  5. DPM Šentjur (enako število točk)
  6. DPM Tabor (enako število točk)
  7. DPM Šmihel nad Mozirjem
  8. 8. DPM Šaleška dolina

DPM Spodnja Savinjska dolina bo drugo leto gostiteljica za regijsko tekmovanje, letos pa se bo 12. aprila 2014 udeležila državnega tekmovanja v kvizu Mladi in kmetijstvo, ki bo v Mirni peči.  Druženje, ki se je odvijalo pod odlično organizacijo DPM Šentjur, se je med mladimi podeželci iz Celjske regije nadaljevalo še pozno v noč. Za odlično glasbeno vzdušje so poskrbeli člani ansambla Mladi Dolenjci. Plesa in dobre volje tako seveda ni manjkalo. Za odlično postrežbo s hrano in pijačo pa je poskrbelo gostišče Bohorč Šentjur. (V. A.)

Sorodne novice

Naši mladi podeželani na kvizu Mladi in kmetijstvo

Tjaša Ferlež

Na cesti nisem sam: Povej! Pokaži! Prepreči!

Jure Godler

#koronaintervju št. 29 – Aleksandra Gradišnik, DPM Šentjur

Jure Godler

Prejeli smo: Prometne zagate na Bučn´cah

Jure Godler

Prejeli smo: V Tednu otroka z dvema projektoma

Jure Godler

Prejeli smo: Pozdravljali so morje

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več