19.6 C
Šentjur pri Celju
20/07/2024
sentjur.net

Lep večer ob praznovanju 20-letnice etno muzikantov Slamjeki

Šentvid pri Planini, 11. 5. 2024 – Za skupino muzikantov Slamjeki je bil večer v Kulturnem domu v Šentvidu pri Planini prav poseben. Ob praznovanju 20-letnice delovanjaso  pripravili prijeten dogodek, povabili pa so tudi goste, ki so popestrili program. Začetki delovanja skupine segajo v leto 2004, ko so člani zasedbe na gasilskem izletu na Koroškem videli in poslušali podobno skupino. Na idejo ustanovnega, žal že pokojnega člana Ferda Božiča – Nandija se je ustanovila skupina Slamjeki, katere člana sta poleg Nandija bila še Jože Koželj in Anton Bobek, pozneje se jim je s harmoniko pridružil še Mirko Jazbec. Sicer igrajo na posebna glasbila, to je za igranje prirejeno kmečko orodje. Čez nekaj let je pokojnega Nandija zamenjal Zvonko Oprešnik.

Bili so redni gostje gasilskega občnega zbora, sodelovali na raznih prireditvah v Krajevni skupnosti Planina, s svojo prisotnostjo so popestrili marsikateri rojstni dan ali godovanje. V sklopu Društva upokojencev Planina so nastopali tudi zunaj meja krajevne skupnosti in Občine Šentjur, prvi takšen večji nastop je bil na prireditvi »Likof na taberhi« v Rogatcu. Na tej prireditvi so se izjemno izkazali in postali redni gostje prireditev v organizaciji Pokrajinske zveze društev upokojencev Celje.

Gostovali so na srečanju Pokrajinske zveze društev upokojencev Celje v Podčetrtku in na Rogli, sodelovali na prireditvi »Kje so tiste stezice« na Grobelnem, nastopili na dobrodelnem koncertu Karitas v Šentvidu pri Grobelnem. Poseben dogodek pa je bil v letu 2023 v hotelu Delfin v Izoli, kjer so z drugimi člani Društva upokojencev Planina pripravili večer tega društva.

Večer glasbe in petja

Ob praznovanju 20-letnico delovanja, so se odločili, da pripravijo večer glasbe in petja. Povabili so še Moški pevski zbor Planina, Paridolske korenine, skupino harmonikarjev iz Dobja, nastopili pa so tudi Mladi Slamjeki – učenci Osnovne šole Planina, katerim so jubilanti vzor. V programu sta sodelovala tudi plesna para Branka in Miha Gračner ter Stanka in Jože Žibret.

Prireditev sta pred polno dvorano obiskovalcev v Kulturnem domu Šentvid vodili in povezovali Hana Jazbec in Anja Jazbec, ki sta zelo suvereno opravili svoje delo. Prireditev je pozdravila tudi podžupanja Silva Koželj, čestitala jim je ob jubileju in zaželela še veliko prijetnih trenutkov na vajah in nastopih, predvsem pa veliko zdravih let. Po zabavnem programu se je v imenu Društva upokojencev Planina pri Sevnici Franc Nuč zahvalil vsem nastopajočim, gostom, obiskovalcem in sponzorjem ter jih povabil na prigrizek in kozarček rujnega, da v sproščenem vzdušju proslavijo in nazdravijo z jubilanti. (Rihard Stopinšek)           

Sorodne novice

Prejeli smo: 20 let? Res? Toliko je že?

Jure Godler

20 let Folklornega društva Sveti Štefan

Milenka Blažević

Dvajset let v skladu s kulturo

Jure Godler

Vse najboljše, naš Dom starejših Šentjur

Jure Godler

Občina Dobje ponosno zaključila drugo desetletje obstoja

Jure Godler

Nepozabljena dediščina: Kje so tiste stezice

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več