9.1 C
Šentjur pri Celju
02/03/2021
sentjur.net

Levičarjeva uradno  postala učiteljica citer

Koronavirus je marsikoga vrgel iz ustaljenih tirnic, za nekoga pa je to obdobje številnih novih izkušenj, priložnosti in izzivov. Citrarka Jasmina Levičar s Prevorja se je v tem času posvetila Pedagoško-andragoškemu izobraževanju, ga dokončala  in s tem pridobila vse pogoje za zaposlitev na glasbeni šoli kot učiteljica citer.

Prva maturantka citer

Kot pove Levičarjeva je obdobje od marca naprej prineslo precejšnjo zmedo tudi njej in njenem delovanju. Ker pa je sopotnica vedno novih in novih izzivov, se je znašla tudi v tem obdobju in poskušala iz njega potegniti veliko koristnega ne le zase, temveč tudi za ljubitelje citer. “Medtem, ko sem lansko leto naredila maturo iz citer na Glasbeni šoli in Gimnaziji Celje kot prva maturantka iz citer, sem v letošnjem študijskem letu naredila še pedagoško-andragoško izobraževanje in s tem pridobila pogoje za prijavo na razpise za učitelja citer,” pove Levičarjeva in se med drugim nostalgično spominja svojega zadnjega nastopa  s Prifarci v Ipavčevem kulturnem centru Šentjur 6. marca. Koncert je bil zelo dobro obiskan, prevladovala pa je odlična energija.  V mesecu maju pa se je poslovila od svojega učitelja Mirana Kozoleta, ki je v njenem življenju pustil velik pečat znanja in neomajne ljubezni do citer.

Vaje na daljavo

Ko pa so bila vrata zaprta za vsa večja zbiranja in s tem izvzete možnosti nastopov in vaj, je ta čas Levičarjeva izkoristila še za  učenje nekaterih novih veščin. Osvojila je snemanja videov in vaj na daljavo. Video posnetke je ustvarjala predvsem za svoje udeležence študijskih krožkov, ki so se tedensko nalagali na youtube kanal Knjižnice Šmarje pri jelšah. Na takšen način so odlično  ohranjali povezavo in sodelovanje. Posnetke si lahko ogledate na strani: https://bit.ly/KSPJ-youtube Junij je že prinesel nekaj več družabnosti, saj so na obeležitvi zlate poroke presenetili članico LUŠ’nega orkesta, Nado Pungaršek.  V cerkvi sv. Urbana so zakoncema zapeli njeno pesem, Vera, upanje, ljubezen. S študijskim krožkom Zveneče jelše pa so uspeli zaključiti šolsko leto z zaključnim nastopov v Kulturnem domu Šmarje pri jelšah.

Izpolnjena otroška želja

Z veseljem se je skupaj s sopranistko Martino Zapušek odzvala povabilu, ki je naznanjal nastop na biserni maši župnika Fonzija Grojzdeka v Krškem. « Od tam izhaja moj ati in je bilo prijetno srečati znance ter z njmi poklepetati,«še pove Levičarjeva, ki v zadnjem obdobju prejema številne čestitke za dosežke. Tako se ji je izpolnila dolgoletna želja, obenem pa upa, da se zanjo odpre tudi primerno delovno mesto.  Sicer pa se v teh poletnih mesecih Levičarjeva posveča družini, rada se pridruži prijateljem pri različnih rekreacijskih dejavnostih, na motorju se rada pridruži partnerju, ko se napotita brez posebnega načrtovanja, brez cilja, novim življenjskim priložnostim naproti. Nekaj priložnosti še ima Levičarjeva v rokavu, a zankrat ostaja še skrivnostna. Zagotovo bomo tudi to izvedeli in poročali.  (Majda Rezec, foto: arhiv Jasmine Levičar)

Sorodne novice

Izpred citer še pred radijski mikrofon

Jure Godler

Druga nagrada za Tajdo Krajnc

Jure Godler

Sedma, pravljična Citrarska pomlad

Jure Godler

Kulturno društvo Prevorje ima novo vodstvo 

Jure Godler

Citrarka nabira blesteče in odmevne nastope

Jure Godler

Cvetje v jeseni pričarali v Dramljah

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več