13.6 C
Šentjur pri Celju
11/08/2022
sentjur.net

Glasovirke niso pozabile na “njihov” božič

Šentjur, 25. 12. 2021 – Kultura in z njo povezane aktivnosti so med rohnenjem covida-19 in hitro spreminjajočimi se vladnimi ukrepi tista dejavnost, ki je najbolj prizadeta. Izvedba nastopov in tudi vaj je našim kulturnikom pristrigla krila. Nekateri, predvsem tisti po starosti mlajši kulturniki, pa iščejo številne rešitve, kako vstopiti v srca poslušalcev, čeprav nič ne more zamenjati nastopov v živo.

Mimo nas sta tako odbrzela tudi božič in novo leto in danes smo že krepko zakorakali v leto 2022. Mimo našega budnega očesa je obrzel tudi božični koncert Vokalne skupine Glasovir, ki so ga pevke tokrat v skrajšani obliki izvedle na spletu. Poimenovale so ga Med angeli – praznična miniatura Vokalne skupine Glasovir.

Na božični dan

Pesmi so posnele kar v Glasbeni šoli Šentjur, kjer tudi vadijo, za glasbeno podlago na klavirju pa je poskrbel Matjaž Jager. “Ker je bilo letos nemogoče izvesti koncert v živo, smo se Glasovirke odločile, da pesmi, ki so nam všeč in bi jih tudi zapele na koncertu v živo, posnameno in predvajamo v obliki videa na spletu 25. decembra namesto koncerta v živo,” nam je zaupala umetniška vodja skupine Tina Pečar, ki pevke vodi od septembra 2021.

Kot vezni tekst so pevke uporabile pesmi Toneta Pavčka iz njegove knjige Angeli. Pesmi je prebirala Petra Lajlar. Za pomoč pri snemanju so pevke zaprosile Primoža Pečarja in Leonarda Rezca, nekaj kadrov iz okrašenega Šentjurja pa je dodala tudi Tina Pečar, ki je 20-minutni videoposnetek tudi zmontirala in na koncu objavila na spletu. Videoposnetek si lahko ogledate spodaj. (Jure Godler) 

Sorodne novice

Božični koncert na Ponikvi: Skupaj so odvijali darila

Tjaša Ferlež

Prenovljene Glasovirke ponovno polepšale božični dan

Jure Godler

Big band Šentjur: S popevkami med zvezde

Tjaša Ferlež

Božični koncert glasbene šole obiskal Božiček

Jure Godler

Dorimu: Ko si kreativci sežejo v roke

Jure Godler

Božični koncert mladih glasbenikov letos drugačen

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več