8.3 C
Šentjur pri Celju
03/03/2024
sentjur.net

Literarni večer z Mimi Podkrižnik Tukarič

Šentjur, 7. 10. 2023 – Knjižnica Šentjur je v Ipavčevem kulturnem centru Šentjur pripravila literarni večer s Šentjurčanko Mimi Podkrižnik Tukarič. Podkrižnik Tukaričeva je francistka in novinarka, zaposlena v časopisni hiši Delo kot novinarka zunanje politične redakcije za Francijo. Podpiše se tudi pod nekaj literarnimi deli, je pa tudi prevajalka francoskega leposlovja. Izdala je tudi svoj prvi roman z naslovom Čisti kliše ali ura je trideset let. Na pogovornem večeru, ki ga je vodila Tatjana Oset, direktorica Knjižnice Šentjur, pa sta predstavili njeno novo knjigo z naslovom Jutranjice: črtice za dobro jutro. V knjigi govori o kratkih vtisih iz življenja, za katere si je treba vzeti čas.

Beseda je tekla o njenem ustvarjanju in o razmišljanjih o dediščini. Prireditev so organizatorji zasnovali v tednu evropske kulturne dediščine. “Dediščina me spremlja od malih nog, saj je bil moj oče restavrator. Dediščina je naša identiteta, a do nje nimamo vedno najlepšega odnosa,” je uvodoma povedala avtorica. Z avtorico pa se je Osetova pogovarjala tudi o Franciji in Portugalski, ki si jo je avtorica izbrala že v mladosti, primerjala je načine življenja tam živečih ljudi, njihove poglede na svet ter odprtost do tujcev. Za kulturno popestritev na prireditvi je poskrbela Klea Testaniere na klavirju. (Jure Godler)

Sorodne novice

Ksenija Benedetti: “Obdržala sem spodnje perilo, ampak sem veliko povedala”

Jure Godler

Predstavila svoj drugi roman

Jure Godler

Poletna noč privabila množico ljubiteljev glasbe

Jure Godler

Cirkusanta Malek navdušila najmlajše

Jure Godler

Prva samostojna razstava Katarine Jazbinšek

Jure Godler

Kajuhovih sto so se spomnili tudi v Šentjurju

Tjaša Ferlež
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več