19 C
Šentjur pri Celju
18/05/2024
sentjur.net

Med novimi podpredsedniki SLS tudi Mihaela Rožej

Šentjur, 5. julij 2022 – Slovenska ljudska stranka velja za eno najstarejših slovenskih strank, od leta 2014, ko je bil volilni prag zanjo previsok, pa deluje kot zunajparlamentarna stranka. Spodleteli so ji trije poskusi vrnitve v parlament, zadnji v koaliciji strank Gibanje Povežimo Slovenijo. Marjan Podobnik je kmalu po letošnjih volitvah prevzel odgovornost za volilni neuspeh, stranka pa je minulo soboto izbrala novo vodstvo. Na čelo so izvolili 37-letnega politologa Marka Balažica, ki je bil v časi kampanje tudi govorec gibanja Povežimo Slovenijo. Delegati so se izrekli tudi o treh podpredsednikih, to so postali dosedanja predsednica podmladka Nova generacija SLS Kaja Galič, dosedanji predsednik Kmečke zveze SLS Marko Cigler in Šentjurčanka Mihaela Rožej.

Rožejeva je dolgoletna članica Slovenske ljudske stranke, tretji mandat vodi tudi njen šentjurski občinski odbor. Trenutno kot edina svetnica SLS barve zastopa v občinskem svetu, se je pa že nekajkrat preizkusila na županskih in državnozborskih volitvah. Kot prioriteto oz. lasten doprinos na podpredsedniškem mestu si je zadala povečanje sodelovanja med vodstvom stranke in lokalnimi odbori, ki je po njenem mnenju v zadnjih letih zamiralo, kar je botrovalo tudi slabim uspehom Slovenske ljudske stranke na volitvah. Dodaja tudi zadovoljstvo, da se je vodstvo stranke prevetrilo in pomladilo. Poleg Balažica, ki mu Rožejeva priznava posebno karizmo in umirjen nastop, je podpredsednica postala tudi vodja strankinega podmladka, kar Mihaela Rožej vidi kot pozitiven znak povezovanja zrelosti in izkušenj starejših z mladostjo in zagnanostjo mlajših generacij.

Mihaela Rožej tako seda v vodstvo ene najstarejših slovenskih političnih strank, ki pa kljub temu, da že osem let ni več državnozborski akter, ohranja največ izvoljenih županov med političnimi strankami, prav tako ima že tretji mandat lastnega evropskega poslanca Franca Bogoviča. Še ena Šentjurčanka bo tako pomembno krojila strankarsko politiko; že drugi mandat na podpredsedniškem mestu Slovenske demokratske stranke (SDS) namreč deluje Jelka Godec.

Sorodne novice

Z akcijo Manj svečk za manj grobov zbrali 3.800 evrov

Tjaša Ferlež

Predali zbrana sredstva za počivalnik v Domu starejših Šentjur

Jure Godler

Dobrodelna akcija: Manj svečk za manj grobov

Jure Godler

Napekli sladice za stanovalce in zaposlene doma starejših

Jure Godler

Mihaela Rožej: Vedno sem se zavzemala za pravice delavcev

Jure Godler

V boj za županski stolček tudi Mihaela Rožej

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več