17.8 C
Šentjur pri Celju
04/10/2023
sentjur.net

Miha Deželak že šestič zbira sredstva za otroke

Šentjur, 14. 6. 2020 – Radijski voditelj Radia 1, Miha Deželak, se je tudi letos odpravil na dolgo pot po Sloveniji, da bi zbiral finančna sredstva za otroke družin v socialni stiski. Tokrat pa so za pot po državi pripravili zanimivo kolo, kjer lahko dve osebi kolesarita vzporedno. Pot pa ga je pripeljala tudi skozi Šentjur, kjer se je za trenutek ustavil na železniški postaji ter nadaljeval pot proti Celju. Tokrat mu je v kolesu dvosedu delala družbo nekdanja Planinčanka in pevka Mateja Bobek.

»Ljudem bi rad dal upanje, če zberemo pet evrov, bo pa pet evrov. Pomembno je, da spet stopimo skupaj, da se povežemo in dokažemo, da zmoremo. Tudi če ljudje nimajo denarja, naj širijo vsaj svoj glas. Ves ta čas sem treniral na domačem kolesu, ker sem to akcijo želel izpeljati. Vemo, da je kriza. Otrokom se je bilo še težje učiti na daljavo, nekateri nimajo računalnikov, njihovi obroki so še manjši, kot so bili v šoli, nasilje v družinah se je v tem času še povečalo. Zaradi tega gremo na pot,« je za dolenjskilist.si povedal Deželak.

Tudi če ste radijstega voditelja zgrešili ob poti, lahko donirate s tem, da pošljete SMS na številko 1919, v besedilu pa napišite POMAGAM1 (donacija 1 evro) ali POMAGAM5 (donacija 5 evrov). (Jure Godler) 

Sorodne novice

Kmalu s kolesom od Celja do Šentjurja

Jure Godler

Končno do kolesarske povezave s Štorami in Celjem

Jure Godler

Varno in zdravo s trajnostno mobilnostjo

Jure Godler

Deželak = junak četrto etapo začel iz Šentjurja

Jure Godler

Pogrešate orodje, kolo, zlatnino? Poglejte, če so vaši.

Jure Godler

Celje: Slovenskemu avtobusu na avtocesti odpadli kolesi

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več