28.7 C
Šentjur pri Celju
18/07/2024
sentjur.net

Miniolimpijada z vetrom v jadrih

Šentjur, 9. 9. 2016 – Člani Športne zveze Šentjur in predstavniki nekaj domačih športnih društev so ponovno organizirali miniolimpijado – projekt, ki je v prvi vrsti namenjem otrokom prve triade osnovne šole. Osnovnošolce so postavili za table z zanimivimi imeni in zaporednimi številkami od 1 do 10. Slednji dve številki pa sta bili namenjeni tudi drugim udeležencem miniolimpijade. Kot pa se za vsako olimpijado – tudi če je mini – spodobi, so organizatorji poskrbeli za odprtje z olimpijsko himno in s prihodom olimpijske zastave na prizorišče v Športnem parku Šentjur. Tinkara je prebrala športno zaprisego. Otroci so bili razdeljeni v skupine z imeni šentjurskih športnih društev.

Predsednik ŠZŠ Klemen Zdolšek je v nagovoru otrokom in staršem dopovedal, da je glavni namen miniolimpijade sodelovanje. “Ni pomembno, kdo je prvi ali drugi, saj ste vsi zmagovalci in boste za svoj trud prejeli medalje,” je dodal. Po otvoritveni slovesnosti so se otroci pomerili v desetih različnih disciplinah, kjer so morali pokazati svoje spretnosti. Vsako postajo pa je eno domače športno društvo pripravilo in prilagodilo zmožnosti najmlajših. Otroci na prireditvah miniolimpijad po vsej  Sloveniji spoznajo različne športne discipline, velik poudarek pa je tudi na predstavitvi olimpijskega gibanja – olimpijskega in fair play protokola. Projekt podpira tudi Fundacija za financiranje športnih organizacij. (Jure Godler)

Sorodne novice

Dve šoli na pomlad z novima ravnateljema

ViP

Najboljši športniki prejeli priznanja za leto 2019

Jure Godler

Šentjurčani premagali planiških 400 metrov

ViP

Osvojili so sončno Resevno

Jure Godler

Bogomir Dolenc pretekel 33. maraton v Šentjurju

Jure Godler

Resevno zavzeli peš, v teku in na kolesu

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več