2.8 C
Sentjur
22/01/2020
sentjur.net

Mladi gasilci so se izkazali na regijskem kvizu

Radeče, 17. 3. 2019 – Gasilska zveza Radeče je gostila regijski kviz gasilske mladine Celjske regije. Na kvizu se je izkazalo, katere so tiste najboljše ekipe, ki bodo zastopale domača gasilska društva in svojo zvezo na državnem kvizu v Krškem zadnjo soboto v mesecu marcu.

Na regijskem kvizu gasilske mladine celjske regije je sodelovalo skupno 66 ekip, med katerimi je bilo skupno 24 pionirskih ekip, 23 mladinskih ekip in 19 pripravniških ekip. Od gasilske zveze Šentjur so se regijskega kviza udeležile ekipa pionirjev iz PGD Kalobje in dve ekipi iz PGD Dobje. V kategoriji mladincev PGD Dobje, PGD Planina in PGD Ponikva ter v kategoriji pripravnikov PGD Slivnica, PGD Ponikva in PGD Kalobje.

 

Dve prizorišči

Po začetnih nagovorih in dvigu gasilske mladinske zastave se je tekmovanje pričelo na dveh ločenih prizoriščih: pionirji in pripravniki so se lotili teoretičnih testov, medtem pa so mladinci prikazali vajo z vozli in vajo gasilske spretnosti, na kar so se tudi mladinci lotili pisanja testov, pionirji in gasilski pripravniki pa so izvedli vajo z vozli in navezavo gasilskega orodja ter vajo gasilske spretnosti.

Pravilnost vaj in časovno izvedbo je spremljalo 35 sodnikov iz celotne celjske regije. Ko so posamezne ekipe zaključile s tekmovalnimi obveznostmi, so se v družbi mentorjev odpravile na kosilo v šolsko jedilnico, nato pa čas do razglasitve rezultatov preživele skozi igro ali druženje na prostem – ob radeški športni dvorani, na zelenici bližnjega stadiona oziroma šolskega igrišča.

Ekipe, ki so zastopale gasilsko zvezo Šentjur, so se dobro odrezale in več kot odlično pokazale svoje znanje in spretnost. Med najboljšimi so bile pionirke PGD Dobje, ki so osvojile odlično 2. mesto, in pripravniki PGD Slivnica pri Celju, ki so osvojili 3. mesto. Tekmovanje sta si ogledala tudi predsednik Gasilske zveze Šentjur Aleš Guzej in poveljnik Martin Cmok.

 

  (Tjaša Ferlež, Foto: arhiv društev)

Sorodne novice

V soboto slavili Dobjani, v nedeljo v Ločani

Jure Godler

Regijsko tekmovanje gasilske mladine v orientaciji

Jure Godler

Srečanje slovensko-hrvaške mladine

Tjaša Ferlež

Več kot 750 pevcev pelo na regijskem srečanju v IKC

Jure Godler

Mladi gasilci pokazali svoje znanje

Jure Godler

Gasilcem tudi nogomet ni tuj!

Tjaša Ferlež
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več