29.1 C
Šentjur pri Celju
19/06/2024
sentjur.net

Orientacija jih je vodila po Gorici in Slivnici

Gorica pri Slivnici, 14. 5. 2024 – Na sončno in vročo nedeljo je v Gorici pri Slivnici potekalo orientacijsko tekmovanje gasilske mladine Gasilske zveze Šentjur v sodelovanju s PGD Slivnica pri Celju. Letos je tekmovanje potekalo na območju Krajevne skupnosti Gorica pri Slivnici, med seboj pa se je pomerilo kar 61 ekip. Organizatorji tekmovanja so pripravili pot orientacijske proge, nato pa še uredili topografsko karto ter vanjo vrisali vse kontrolne točke in podatke. Domači gasilci so pripravili točke na terenu in opremo za izvedbo vaj na kontrolnih točkah ter tekmovalni prostor in malico za vse udeležence tekmovanja.

Proga je ekipe vodila po kontrolnih točkah. Pionirji in pionirke so imeli štiri kontrolne točke, mladinci in mladinke, pripravniki in pripravnice pa šest kontrolnih točk. Cilj je bil na istem mestu kot start, in sicer pred gasilskim domom v Gorici pri Slivnici. Proga je bila zelo razgibana, vendar tekmovalci pri iskanju poti in kontrolnih točk niso imeli večjih težav. Na tekmovanju je skupaj sodelovalo 61 ekip, in sicer 16 ekip pionirjev, 14 ekip pionirk, 17 ekip mladincev, 10 ekip mladink in 4 ekipe pripravnikov.

V kategoriji pionirjev je 3. mesto dosegla ekipa PGD Planina, 2. mesto PGD Ponikva 1 in 1. mesto PGD Loka pri Žusmu. Pri pionirkah si je 3. mesto priborila ekipa PGD Lokarje 2, 2. mesto PGD Planina in 1. mesto PGD Dobje. V kategoriji mladincev je 3. mesto pripadlo PGD Šentjur, 2. mesto PGD Dobrina in 1. mesto PGD Loka pri Žusmu. Pri mladinkah so si 3. mesto priborile PGD Dobje, 2. mesto PGD Loka pri Žusmu in 1. mesto PGD Planina. Pri pripravnikih je 1. mesto je pripadlo PGD Slivnica, 2. mesto PGD Dolga Gora in 3. mesto PGD Dobje. (Tjaša Ferlež)

Sorodne novice

Lokarska gasilska mladina se pripravlja na tekmovanja

Jure Godler

Na Ponikvi gostili regijski kviz Gasilske mladine Celjske regije

Tjaša Ferlež

Pionirji iz Loke pri Žusmu odhajajo na državno tekmovanje

Tjaša Ferlež

Na Ponikvi tekmovalo preko 500 mladih gasilcev

Tjaša Ferlež

Gasilska mladina se je pomerila v nogometu

Tjaša Ferlež

Na orientacijskem tekmovanju dokazali, da se znajdejo tudi v naravi

Tjaša Ferlež
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več