21 C
Šentjur pri Celju
27/05/2022
sentjur.net

Jesensko cvetje obeležilo 10. obletnico

Šentjur, 14. 5. 2016 – Jubilanti, pevke in pevci skupine Jesensko cvetje so proslavili 10 let delovanja s koncertom v Ipavčevem kulturnem centru Šentjur. Začetki njihovega delovanja torej segajo v leto 2006, med 12 pevci, ki so zapeli na šentjurskem odru, jih je kar devet ustanovnih članov. Pevska sekcija je najprej delovala v okviru Društva upokojencev Šentjur, nato pa ustanovili svoje društvo z imenom Jesensko cvetje. Njihov cilj in želja pa je prijetno druženje in obujanje stare ljudske pesmi. V času delovanja so veliko prepevali na najrazličnejših prireditvah, vsako leto pa se udeležujejo tudi pevskih revij. Zadnji dve leti pa se lahko pohvalijo z uvrstitvami na regijsko srečanje. Prav tako pa beležijo nekaj nastopov v Cankarjevem domu, izdali pa so tudi svojo zgoščenko z 19. skladbami. Njihov umetniški vodja je Stanko Zupanc.

Na koncertu so poleg Jesenskega cvetja nastopili še Mladinska skupina Terca OŠ Franja Malgaja Šentjur, ljudska godca Viki in Ivan iz Paridola, Ljudski pevci Globoko in sestre Jakob Gregoračeve. V imenu JSKD je Maroltove značke podelila predsednica sveta JSKD OI Šentjur Marija Rataj. Bronaste znače so prejeli Karel Žafran, Niko Vodušek, Anica Zupančič in Milica Doberšek. Srebrne Maroltove značke so prejeli Stanko Zupanc, Frida Zidanšek, Jožica Vouk, Ivan Ojsteršek, Marjana Jager, Franc Kladnik, Ivan Golob, Slavica Golež in Anton Camloh. Prireditev je povezovala Mimica Kidrič. (Jure Godler)

Sorodne novice

Večer pod lipo z ljudskimi pevci in godci

Jure Godler

Srečanje ljudskih pevcev in godcev in ljudske pripovedke

Jure Godler

Predstavljamo: Čretnikovi – družina, ki poje že štiri rodove

Jure Godler

KD Sveti Štefan: Predsedniku podaljšali mandat

Jure Godler

Ko zapoje ljudska pesem

ViP

S folkloristi v praznični december

Zoran Borovšak
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več