5.5 C
Šentjur pri Celju
02/12/2023
sentjur.net

“Mulejevi topničarji” tudi z mobilno enoto

Šentjur, 26. 4. 2016 – Veliko noč, kot najpomembnejši krščanski praznik, se praznuje na dan, ko je Jezus vstal od mrtvih. Eden od običajev, ki je ostal še do danes, so tudi strašnice ali strašenje Boga. Zgodba šentjurskih topničarjev ima dolgo brado in traja že skoraj tri desetletja, ko sta prijatelja in soseda iz Ulice Tončke Čečeve – Dejan Mulej in Goran Čolović v rosnih letih iz mladostniške navihanosti na hribu nad naseljem postavila manjši top. Danes pa pod pokritim šotorom Boga staši prava mala artilerija – pet topov, pa še kakšna prevrnjena prazna posoda za plin.

Letos pa so v opremo bataljona še dodali mobilno topniško enoto – na avtomobilu pričvrsten top. “Z mobilo enoto lahko sedaj presenetimo še kakšnega prijatelja, ki se artilerijskega obstreljevanja ni udeležil. Nekajkrat ustrelimo in se vrnemo na položaje,” nam je v smehu zaupal Dejan Mulej. Ne smemo pa pozabiti, da ima vsaka enota tudi rangirane čine. Duhovni vodja je Martin Zabukovšek, prva častnika pa pobudnika šentjurskega pokanja Mulej in Čolović. Ostali sodelujoči pa imajo čine od nižjih častnikov, pa vse do pripravnikov. Če se nič hudega sluteč peljete po cesti proti Šolskemu centru Šentjur in vas preseneti pok, se nikar ne ustavljajte – ni počila vaša guma, to so le topničarji v akciji. (Jure Godler)

Sorodne novice

Podjetniki družno osvojili Resevno

Jure Godler

Prejeli smo: Koledar gole resnice v Šentjurju

Jure Godler

Topničarji poskrbeli za podmladek

Jure Godler

Kanonado posvetili Cvetki

Jure Godler

Strašnice “Mulejevih” topničarjev

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več