13.2 C
Šentjur pri Celju
16/04/2024
sentjur.net

Podjetniki družno osvojili Resevno

Šentjur, 6. 5. 2023 – Območna obrtno-podjetniška zbornica Šentjur je decembra lani dobila novega predsednika. Člani zbornice so izvolili Marjana Bohorča, ki je zamenjal dolgoletnega predsednika Zdenka Horvata. Novi predsednik pa se je izkazal dovzeten tudi za pobude članov. Ena takšnih je bila, da bi se podjetniki, ki so člani zbornice, tudi v prostem času več družili. Zato je šentjurski gostinec organiziral pohod na Resevno. “Pohod je v prvem pomenu druženje obrtnikov – članov Območne obrtno-podjetniške zbornice Šentjur. Ugotovili smo, da je tovrstnega druženja premalo. Na takšnih srečanjih pa si člani zbornice lahko tudi izmenjajo izkušnje ali pa se samo družijo,” je povedal Marjan Bohorč predsednik OOZ.

Šentjurska zbornica šteje nekaj čez 200 članov. Žal pa se vsi pohoda niso uspeli udeležiti, vseeno pa se je na samem štartu pri OŠ Hruševec Šentjur zbralo kar nekaj pohodnikov. Za vse pa je prijazno poskrbela sekretarka zbornice Tatjana Lipovšek. Organizatorji so poskrbeli tudi za gasilsko pomoč ter celo za planinskega vodnika, ki je skupinico peljal na vrh našega očaka. To odgovorno nalogo je nase prevzel Branko Petauer. Končna postaja pohoda pa je bil prenovljen Planinski dom na Resevni.

“Takšen pohod z družinami smo organizirali prvič in z udeležbo sem zadovoljen,” je povedal Bohorč. Nekateri člani zbornice so na končno destninacijo prišli tudi z zamudo. Za glasbo sta poskrbela harmonikar Matej Zalar, na kontrabasu pa Matej Mastnak. Pohodnike je na cilju pričakal golaž, nekaj kasneje pa so pod taktirko Dejana Muleja, ki je tudi podpredsednik OOZ Šentjur, spekli čevapčiče in mešano meso na žaru. “Naslednje tovrstno srečanje bo naslednje leto – točneje 11. maja,” je še obljubil Marjan Bohorč. Ob odlični družbi in glasbi so se člani zbornice Šentjur družili na Resevni še pozno v večer. (Jure Godler)

Sorodne novice

Marjan Bohorč novi predsednik šentjurskih obrtnikov

ViP

Gostišče Bohorč neupravičeno na seznamu “umazanih”?

Jure Godler

Prejeli smo: Koledar gole resnice v Šentjurju

Jure Godler

V Gostišču Bohorč so odprli vrata novega objekta

Jure Godler

Kanonado posvetili Cvetki

Jure Godler

“Mulejevi topničarji” tudi z mobilno enoto

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več