2.4 C
Šentjur pri Celju
02/12/2023
sentjur.net

Na drugem teku na Rifnik postavili uradni hitrostni mejnik

Šentjur, 21. 5. 2022 – Članice in člani ŠUDRa – Športno umetniškega društva Šentjur, si zadnjih nekaj let prizadevajo z dogodki izboljšati okolico v kateri živijo. Pripravljajo dogodke za otroke, prebivalce Nove vasi, pa tudi športno rekreativne dogodke. Eden izmed njih je tudi že II. tek na Rifnik. V primerjavi z lanskim letom so ŠUDR-ovci zagotovo naredili velik korak naprej v smislu organizacije. Tokrat so prvič tudi uradno merili čas teka s profesionalno ekipo Pro-time.

Ponovno so organizirano ogrevali tekače. Ob glasbi Denisa Kukoviča, je športnike razgibaval Urh Toplak. Na sam štart se jih je prijavilo 36 tekačic in tekačev, vendar nekaterim zaradi bolezni ali drugih obveznosti ni uspelo priti do samega štarta. Vseeno pa je bila konkurenca tridesetih tekačev tokrat veliko bolj ostra kot na prvem teku. Predsednik ŠUDR-a Žiga Pungartnik je simbolično na štart teka prinesel tudi mini top, ki je dal znak za začetek teka. Z hitrim tempom se je karavana tekačev podala proti vrhu Rifnika. Najhitrejši tekač na vrhu je bil 54-letni tekač Miran Cvet, ki je vrh osvojil v 10 minutah in 28 sekundah in s tem postavil tudi uradni mejnik, ki ga bodo skušali tekmovalci v prihodnjih tekih tudi podreti. Njegov tek je bil povprečno 6:32 minut po pretečenem kilometru.

Tudi navijaško vzdušje

Drugo mesto je osvojil David Plevnik, učitelj športne vzgoje, ki mu tek na Rifnik ni neznanka, saj ga opravi vsak dan še pred zajtrkom. Njegov čas je bil 12:04, kar priča o res hitrem teku zmagovalca, tretje mesto pa je osvojil Urban Šturm. V kategoriji ženske je zmagala Mojca Koligar s časom 12:42 in tudi ona je postavila prvi uradni mejnik za dekleta. Druga je bila Darinka Presečnik pred Tino Jesenovec. Za odlično navijaško vzdušje na vrhu Rifnika so poleg obiskovalcev in članov ŠUDR-a, poskrbeli otroci in učiteljice Planinskega krožka OŠ Franja Malgaja in POS Blagovna od 1. do 5. razreda. Po teku so jih organizatorji povabili še v Športni park Rifnik na okrepčilo in skromno darilo.

Za konec pa so na krajši razdalji izvedli tudi otroški tek. Vsem nastopajočim pa so organizatorji podarili medalje najmlajšim pa tudi več kot zaželjen sladoled. Medalje je podeljevala tudi podžupanja Občine Šentjur Silva Koželj. “Vsega tega pa ne bi mogli izvesti brez zvestih tekačev, zagnanih članov društva ŠUDR-a,” je za konec tekmovanj povedala ena izmed ŠUDR-ovih “mravljic” Mojca Kolar. (Jure Godler, foto: ŠUDR, Jure Godler)

Sorodne novice

S pestrim dogajanjem obeležili 10-letnico delovanja

Tjaša Ferlež

Evropski teden mobilnosti – Dan za kolo

Tjaša Ferlež

Kelti so že četrtič zavzeli Rifnik

Jure Godler

V teku na Rifnik dosežen nov uradni rekord

Jure Godler

Keltska vas s keltsko ministrico in županom

Jure Godler

Na najdaljši dan leta jutro čakali na Rifniku

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več