6 C
Šentjur pri Celju
02/03/2021
sentjur.net

Na OŠ Hruševec Šentjur ob Dnevu varne rabe interneta

Šentjur, 9. 2. 2021 – V februarju vsako leto praznujemo Dan varne rabe interneta. Letošnje leto je bil ta dan v torek, 9. februarja 2021, glavna tematika današnjega dne pa je bila namenjena dobremu počutju ob rabi interneta. Več o tej vsebini je na voljo na povezavi:  https://safe.si/dan-varne-rabe-interneta/dan-varne-rabe-interneta-9-2-2021

Na OŠ Hruševec Šentjur so zato v tem dnevu potekale različne aktivnosti, s pomočjo katerih so pri učencih ozaveščali pomen varnosti na internetu. Učenci drugega in tretjega vzgojno-izobraževalnega obdobja so si ogledali spletno interaktivno predstavo v organizaciji Safe.si z improvizatorji IGLU Teatra, mlajši pa so preko pogovora in pripravljenih dejavnostih odkrivali pasti pri uporabi interneta. Prvošolci so med drugim tudi preverili svoje spletno znanje pri vprašanju, če vedo, kaj je geslo in čemu ga potrebujemo.

Njihovi odgovori so bili naslednji:

  • Neža: To, da lahko pošljemo kam.
  • Larisa: Geslo imaš na telefonu, da prideš not v telefon. Nihče ga ne sme izvedeti.
  • Maša: V tablico, telefon ali računalnik vtipkaš številke ali črke, da prideš v njega. Geslo rabimo zato, da drugi ne morejo gledati v telefon, računalnik in tablico.
  • Žiga: Geslo je, da ne vidijo tvojih podatkov. Če izgubiš telefon, da ne morejo do podatkov.
  • Neli: Če izgubiš telefon, ti nihče ne more videti fotografij.
  • Zoja: Da ti kdo ne more priti v telefon.

Aktivnosti drugošolcev ter pravila varnega vedenja na spletu tretješolcev, ki so jih prikazali na plakatih, si lahko ogledate na spodnjih slikah.

Sorodne novice

Kulturno obarvani dnevi na OŠ Hruševec Šentjur

Jure Godler

Sveti Štefan: Srečanje učiteljev in ravnateljev

Jure Godler

Otvoritvi nove šole čestitali tudi tuji državniki

Jure Godler

Učenci o iskanju poguma

Jure Godler

Po 50 letih ponovno v šolo

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več