6 C
Šentjur pri Celju
19/10/2021
sentjur.net

Otvoritvi nove šole čestitali tudi tuji državniki

Šentjur, 13. 12. 2016 – Dva dni pred uradno otvoritvijo Glasbene šole Šentjur so glasbenikom čestitali številni svetovni državniki, kar se je v Šentjurju zgodilo zagotovo prvič. Kot prva se je glasbenikom poklonila ameriška prva dama Melanija Trump, ki je v ameriški slovenščini nagovorila zbrane v IKC. Sledili so ji posnetki številnih državnih voditeljev Baracka Obame, Vladimirja Putina, papeža Frančiška, Fidela Castra, ki so ga zahodni mediji napačno proglasili za mrtvega, pa tudi severnokorejskega voditelja Kim Džong Una in drugih. Seveda je šlo le za skrbno zmontiran in domišljeno preveden del govora predsednikov, ki je s humorjem popestril Božični koncert učencev glasbene šole Šentjur. Krivci za odlično zastavljeni napovednik za komorne skupine nastopajočih – Alen Podlesnik iz Radia Antena, Franci Kolar in organizator koncerta Rok Lajlar – so povzorčili salve smeha med obiskovalci, tako da je koncertiranje mladih glasbenikov bilo skoraj zapostavljeno.

Pa vendar so se tokrat predstavile mešane komorne skupine, ko so moči združili različni komorni sestavi, kar je dalo koncertu poseben čar. Tako so se predstavili ORFF-ova skupina Grom, Trobilni kvartet, orkester flavt in kitarski orkester, ki sta združila moči, pa godalna skupina, orkester harmonik, tolkalna skupina Splash, na koncu pa je koncert zaokrožil še Pihalni orkester učencev Glasbene šole Šentjur. Dvorana IKC pa je ponovno ob velikem številu obiskovalcev pokala po šivih. (Jure Godler)

Sorodne novice

Na OŠ Hruševec Šentjur ob Dnevu varne rabe interneta

Jure Godler

Božični koncert na Ponikvi: Skupaj so odvijali darila

Tjaša Ferlež

Prenovljene Glasovirke ponovno polepšale božični dan

Jure Godler

Big band Šentjur: S popevkami med zvezde

Tjaša Ferlež

Božični koncert glasbene šole obiskal Božiček

Jure Godler

Božični koncert mladih glasbenikov letos drugačen

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več