22.6 C
Šentjur pri Celju
25/05/2024
sentjur.net

Na pragu najlepšega obdobja v življenju

Šentjur, 14. 11. 2017 – V športni dvorani OŠ Hruševec Šentjur so svetovalke osnovnih šol ponovno pripravile Tržnico poklicev. Kot je v navadi, pa so prireditev, ki sta jo vodili učenki Janja Flis in Lea Centrih, začeli z nagovori. Pred tem pa je pesem iz Briljantine zapela dijakinja Katja Zgojzdnik. Zbrane bodoče dijake, njihove starše, pa tudi lepo število sedmošolcev in osmošolcev je pozdravil tudi župan občine Šentjur, mag. Marko Diaci. Župan je poudaril, da bodoči dijaki velikokrat slišijo, kako pomembna je ta odločitev za življenje, vendar je nadaljeval, da jih čaka tudi najlepše obdobje življenja. Poudaril je, da si je danes težko predstavljati, kako so vaši starši in ostali naredili šole brez uporabe informacijske tehnologije samo iz učenja iz knjig. Bodočim dijakom pa je položil na srce, da se bodo učili vse življenje in tega jih ne sme biti strah.

Spregovoril je tudi gost Tržnice poklicev in motivator Primož Zupan. Ta je spregovoril o vetru sprememb. V nagovor je vpletel tudi detajle iz svojega življenja, kako se je po neuspešnem poslu svojega očeta podal na delo in tudi s svojim denarjem vračal očetove dolgove. Pa tudi, da se je nekega dne odločil, da bo postal pihalec ognja in se je celo za nekaj let pridružil skupini – cirkusu, ki je hodila tako po svetu. Sprejel je vsak izziv, danes pa se njegovo podjetje, v katerem deluje skupina mladih strokovnjakov, ukvarja z elektronskimi denarnicami, da bi lahko s pametnimi telefoni plačevali tudi storitve. Končal pa je s kitajskim izrekom: “Ko zapiha veter sprememb, nekateri postavijo zavetišče, drugi pa mline na veter.”

Namen Tržnice poklicev, ki so jo letos poimenovali kar Poklici prihodnosti, je v tem, da starši in otroci dobijo informacije o šolah ter o možnostih zaposlitve v želeni smeri izobrazbe. Predstavilo se je nekaj srednjih šol, med njimi z zanimivo demostracijo tudi Šolski center Šentjur. Večina izmed šol pa so bile gimnazije. Šol je bilo letos za odtenek manj ko lani, so pa se vse potrudile in pripravile zanimivo predstavitev za bodoče dijake. (Jure Godler)

Sorodne novice

Že 15. profesionalno usposabljanje pedagoških delavcev na Slomu

Jure Godler

Kocenova sobota na Ponikvi

Tjaša Ferlež

Na Ljudski univerzi Šentjur so se učili v naravi

Jure Godler

Slomškov simpozij – Če hočeš druge vneti, moraš sam goreti

Jure Godler

Poraba vode se je v zadnjih letih povečala za šestkrat

Jure Godler

Na Ljudski univerzi Šentjur živahno tudi v poletnih mesecih

Majda Rezec
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več