21 C
Šentjur pri Celju
27/05/2022
sentjur.net

Na Prevorju namesto sedmih le ena prvošolka

Prevorje, 1. 9. 2020 – Prvi šolski dan prinaša prav posebne vtise, spomine in radovednost predvsem prvošolčkom. Letošnji bo prav poseben za Saro, ki je kot edina prvošolka sedla za učno mizo prevorske podružnične šole. Učenci in učenke 4. in 5. razreda so ji pripravili toplo dobrodošlico s kulturnim programom. Prijazno so jo v svojo sredo sprejele tudi učiteljice, vodja šole Marija Frece Perc pa je njej in staršema zaželela veliko uspehov, poguma in zdravja. Še isti dan je šolo obiskal tudi župan Občine Šentjur mag. Marko Diaci in prvošolki posvetil posebno pozornost. Podaril ji je knjigo, rutico in kresničko. Kot je že v tradiciji, so se pred zaključkum prvega šolskega dne še posladkali.

Naj še dodamo, da je Sari decembrski dobri mož, dedek Mraz, ob izročitvi darila zašepetal, da bo v prvem razredu imela šest sošolcev, a se je nekoliko zmotil. Poznal je le seznam, ne pa njihove namere. A Sari ne bo hudega, saj je pogumna ter bistra deklica in si bo  v razredu s kombiniranim poukom zagotovo našla dobro družbo. Želimo ji vse dobro. (Majda Rezec)

Sorodne novice

Prevorski učenci se bodo izobraževali na daljavo

ViP

20 let nove šolske stavbe na Prevorju

Jure Godler

Prejeli smo: Človek kot neponovljiv posameznik v koktajlu svojih talentov

Jure Godler

Ko se Teden otroka kar ne konča …

Jure Godler

Glas strun raznežil obiskovalce

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več