21 C
Šentjur pri Celju
27/05/2022
sentjur.net

Na Prevorju prenovljeni odseki in novo avtobusno postajališče

Prevorje, 14. 6. 2017 – Krajani KS Prevorje se veselijo več novih infrastrukturnih pridobitev. V petek so pripravili otvoritev ob zaključku prenove odseka JP Straška Gorca – Prevorska vas, prenove odseka JP Dobje–Straška Gorca in izgradnje AP Prevorska vas na vozišču državne ceste. Zbrane na otvoritvi sta pozdravila podžupan Občine Šentjur Robert Polnar in predsednik sveta KS Prevorje Damjan Maček, ki sta poudarila zahtevnost del, skrb občine za vse njene krajevne skupnosti ter za dobro sodelovanje pri izvedbi tovrstnih projektov, h katerim s svojimi sredstvi pristopijo tudi sami krajani.

Na Prevorju so tako obeležili kar tri nove pridobitve. Na odseku Straška Gorca–Prevorska vas je bilo obnovljenih 441 metrov ceste, skupna vrednost del znaša skoraj 40 tisoč evrov, pri čemer so kar 20 tisoč evrov za podlago prispevali krajani, 1.500 evrov KS skupaj z občino, občina pa je financirala asfaltiranje za dobrih 18.150 evrov. Obnovljenih je bilo tudi 207 m javne poti Dobje–Straška Gorca, kar je skupno znašalo 14.300 evrov. Za večjo prometno varnost in preglednost pa je bilo urejeno tudi avtobusno postajališče v Prevorski vasi, na vozišču državne ceste. Investicija je vredna dobrih 26.819 evrov, pri čemer je Občina Šentjur prispevala 5.000 evrov, večinski del  pa KS Prevorje. (vir: Občina Šentjur)

Sorodne novice

Na Prevorju zbrali več kot 100 vreč odpadkov

Jure Godler

Na Prevorju 1.050 m nove asfaltne prevleke

Jure Godler

»Postali smo elitne enote v sistemu sil zaščite in reševanja!«

Jure Godler

Damjan Maček bo tudi v tretje vodil KS Prevorje

Jure Godler

Pripravljeni so na novo plužno sezono

Jure Godler

Javna pot Dobje-Straška Gorca odprta

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več