19.6 C
Šentjur pri Celju
20/07/2024
sentjur.net

Na Resevni od danes nova oskrbnika

Šentjur, 1. julij 2024 – Na Planinskem domu na Resevni vas je včeraj še zadnjič pričakala Iveta Perc. Po dvanajstih letih je namreč odložila kuhalnico in ključe priljubljene planinske postojanke. Planinsko društvo Šentjur je spomladi z razpisom iskalo novega skrbnika, z današnjim dnem pa dobiva kar dva – Patricijo Piršič in Saša Černica.

Piršičeva je Šentjurčanka in se s poslovnim partnerjem iz Celja loteva, kot pravi, zanimivega izziva. Sama se je doslej ukvarjala s področjem animacije, zlasti za otroke, Černic pa je vešč gostinstva. Že nekaj časa sta iskala možnost razvoja poslovne priložnosti, razpis za oskrbnika doma pa se je tako ponudil kot nalašč, doda Piršičeva: “Dom je postal poznan, nekaj svežine bo dodane s praznovanji rojstnih dni otrok in odraslih, mogoč bo najem prostorov.” Preverjeni tradiciji bosta sledila na področju kulinarike; še vedno bodo v ponudbi jedi, kot na koči morajo biti, obljubljata pa nova oskrbnika tudi kakšne ‘eksperimente’ Saše Černica.

Glas o Resevni in njenem planinskem domu je že prerasel le okoliške kraje, Patricija Piršič pa dodaja, da si želi vedenje o njej še širiti, tudi z različnimi tematskimi dnevi, ki bi tako na najbolj priljubljeno šentjursko vzpetino pripeljali različne goste. Pri tem izpostavlja družinske dneve, dneve za starejše in šolske tabore. K temu bo kmalu pripomoglo tudi dokončanje namestitvenih kapacitet v zgornjih etažah planinske koče, za kar pa Planinsko društvo Šentjur zbira še zadnje donacije. Nova oskrbnika sicer prevzemata energetsko saniran objekt, prenovljen je tudi velik del notranjih prostorov. Zunanjost bosta še nekoliko prilagodila svojim potrebam.

Z vsemi novostmi – tako novopečena oskrbnica – bo Planinski dom na Resevni v prihodnosti morda odprt tudi vse dni v letu, od začetka pa kot doslej – od srede do nedelje. Ob prevzemu nove službe pripravljata tudi otvoritveni dogodek. Ta bo v soboto s pestrim spremljevalnim programom.

Sorodne novice

Občina bo pomagala pri prenovi doma na Resevni

ViP

#koronaintervju št. 8: Iveta Perc, oskrbnica Planinskega doma na Resevni

ViP

Resevna oskrbnikom in planincem prijaznejša

Zoran Borovšak
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več