5.5 C
Šentjur pri Celju
02/12/2023
sentjur.net

Na ustanovitvi nove stranke tudi številna šentjurska udeležba

Ljubljana, 2. 6. 2014 – V ponedeljek je na slovenskem političnem obzorju zrasla nova politična stranka – SMC – Stranka Mira Cerarja. Novoizvoljeni predsednik Miro Cerar pravi, da želijo državljanom povrniti upanje in zaupanje v državo. V nagovoru več kot 600 prisotnim ustanoviteljem stranke je priznal, da si ni nihče znal predstavljati, da bodo lastni plenilci razvrednostili težko priborjeno državo in postali smo družba kraje in laži. Upajoč, da bo v naših političnih, finančnih, gospodarskih in drugih centrih moči postopno le prevladala razumnost in odgovornost. Izpostavil je naše vodilne akterje, ki so pripravljeni za svoje lastne interese žrtvovati ne le državo, temveč celo prihodnje generacije, naše otroke. Razdeljeno ljudstvo je šibko, kar vladajoči izrabijo v svojo korist.

Med drugim je namen nove politične stranke, ki se noče deklarirati kot leva ali desna, tudi ta, da prebudi slovenske državljane in državljanke iz otopelosti, iz občutka brezizhodnosti. “Vodili bomo politiko, ki ne bo žaljiva ali podcenjevalna do političnih tekmecev, vendar pa bo odločna in nepopustljiva do vseh, ki jo izrabljajo za svoje interese in ne delajo v dobro ljudi in Slovenije,” je povedal Cerar. “Pomembno je, da na področju gospodarstva odpiramo vrata tujim vlagateljem, ki lahko pripomorejo k našemu zdravemu gospodarskemu razvoju. Nadaljevati moramo proces privatizacije, toda ta mora biti nadzorovana, strateško premišljena in osmišljena. Spodbujati moramo vse gospodarske, okoljske in ekološke dejavnosti z multiplikacijskimi in drugimi razvojno pozitivnimi učinki. Povečati moramo učinkovitost javne uprave, izboljšati razmere v zdravstvu, vložiti vso zdravo in učeno pamet v šolstvo in znanost ter zagotoviti socialno varnost, skrb in solidarnost vsem tistim, ki jo nujno potrebujejo. Prav je, da razvijamo medgeneracijsko sodelovanje in medgeneracijsko solidarnost, ki je plemenita vrlina našega naroda,” je še dodal nekaj programskih usmeritev.

Tudi šentjursko zastopstvo

Čeprav med najbolj izpostavljenimi novoizvoljenimi člani izvršnega odbora in članom sveta SMC – Stranke Mira Cerarja ni Šentjurčanov, smo jih nekaj opazili med množico. V samem delovnem predsedstvu je sedela Andreja Slomšek, v sami pripravi programa, ki je nastajal skoraj eno leto, v programski skupini za podjetništvo sta sodelovala tudi Igor Gobec in Jože Artnak, v okoljski, prostorski in infrastrukturni politiki pa najdemo tudi mladega Petra Jevšinka. Med ožjimi sodelavci Mira Cerarja najdemo tudi Martina Černiča. Med zbranimi ustanovnimi člani smo opazili tudi Jožeta Mastnaka Marjana, Jureta Godlerja, Klemna Artnaka, Gregorja in Špelo Kovač, Slavka Horvata, Igorja Podgorška, Borisa Zupanca in številne druge, ki so se odločili pridružiti se stranki. Šentjurskih predstavnikov na ustanovitvi je bilo preko 30.

Še vedno pa Miro Cerar vabi vse, ki jim je mar za našo prihodnost, da se pridružijo gibanju za lepši jutri.  (povezava do prijavnice) (Z. B.; foto: S. H.))

Sorodne novice

Janez Jenšterle najavil kandidaturo za župana

Jure Godler

Na kavi s poslanko, poslancem in z ministrom

Jure Godler

Kako in kam v slovenskem zdravstvu še na vladni strani

ViP

Anita Koleša v boj za drugi mandat

Urska

Šentjurjevo 2018: Obsijan sejem privabil množico in strankarske veljake   

ViP

Premier obiskal Muzej Južne železnice

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več