9 C
Šentjur pri Celju
29/05/2020
sentjur.net

Na volitve brez izbire za župana

Šentjur, 17. 10. 2018 – Za volitve v Občinski svet Občine Šentjur se bo potregovala tudi Združena levica – Demokratična stranka dela. Naj že na začetku prispevka opomnimo, da ne gre za parlamentarno stranko Levica, ki jo vodi Luka Mesec, temveč za ZL-DSD, ki jo vodi mag. Franc Žnidaršič. Ni navada, da bi obširneje mediji predstavili liste, vendar smo dobili povabilo območnega odbora ZL-DSD Šentjur, ustanovljenega v letošnjem letu, ki je novinarje povabil na predstavitev kandidatne liste na lokalnih volitvah in “predstavitev naše izbire za župana.”

Očitno pa ni šlo za “izbiro” za župana, temveč za “odločitev”, da na volitve s svojim kandidatom ne gredo, saj lista kandidira prvič, njihovi cilji pa so realni, kot je povedal predsednik odbora Luka Vlaović. Prav tako ne bodo podprli nobenega županskega kandidata. “Dokler se ne bo pojavil kredibilen protikanidat trenutnemu županu,” ki ga ne podpirajo, je še poudaril Vlaović. Dodal je, da “nima smisla imeti toliko kandidatov, ki nekateri z županom trobijo v isti rog vsa ta leta in ne predstavljajo alterantive.”  ZL-DSD bo na volitve šla s kandidatno listo, ki šteje šest članov, računajo pa na eno izvolitev. Vlaovič je tudi predstavil volilni program v dvajsterih poglavljih.

(Jure Godler) 

Sorodne novice

Na čelu slivniške planinske četice še naprej Silvo Užmah

ViP

Igor Gobec: Evroposlanci se zlijejo v sistem od ljudi odtujenih evrokratov

Jure Godler

Kdo bo odločal v svetih krajevnih skupnosti?

Jure Godler

Občini Šentjur in Dobje s starima županoma

ViP

Mihaela Rožej: Vedno sem se zavzemala za pravice delavcev

Jure Godler

Diaci na volitve z 882 overjenimi podpisi

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več