14.8 C
Šentjur pri Celju
23/05/2024
sentjur.net

Na volitve brez izbire za župana

Šentjur, 17. 10. 2018 – Za volitve v Občinski svet Občine Šentjur se bo potregovala tudi Združena levica – Demokratična stranka dela. Naj že na začetku prispevka opomnimo, da ne gre za parlamentarno stranko Levica, ki jo vodi Luka Mesec, temveč za ZL-DSD, ki jo vodi mag. Franc Žnidaršič. Ni navada, da bi obširneje mediji predstavili liste, vendar smo dobili povabilo območnega odbora ZL-DSD Šentjur, ustanovljenega v letošnjem letu, ki je novinarje povabil na predstavitev kandidatne liste na lokalnih volitvah in “predstavitev naše izbire za župana.”

Očitno pa ni šlo za “izbiro” za župana, temveč za “odločitev”, da na volitve s svojim kandidatom ne gredo, saj lista kandidira prvič, njihovi cilji pa so realni, kot je povedal predsednik odbora Luka Vlaović. Prav tako ne bodo podprli nobenega županskega kandidata. “Dokler se ne bo pojavil kredibilen protikanidat trenutnemu županu,” ki ga ne podpirajo, je še poudaril Vlaović. Dodal je, da “nima smisla imeti toliko kandidatov, ki nekateri z županom trobijo v isti rog vsa ta leta in ne predstavljajo alterantive.”  ZL-DSD bo na volitve šla s kandidatno listo, ki šteje šest članov, računajo pa na eno izvolitev. Vlaovič je tudi predstavil volilni program v dvajsterih poglavljih.

(Jure Godler) 

Sorodne novice

Zdenka Jan je nova predsednica ZDUS

Milenka Blažević

Barbara Gradič Oset na čelu kulturnikov

Jure Godler

Menjava na poveljniškem stolčku gasilske zveze

Tjaša Ferlež

Šentjur z močno podporo Anžetu Logarju, v drugi krog tudi Nataša Pirc Musar

ViP

Do 16. ure volilna udeležba v Šentjurju nad povprečjem države

ViP

Kandidatura, ki temelji na opravljenem delu

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več