17.8 C
Šentjur pri Celju
04/10/2023
sentjur.net

Nagrajeni šentjurski pridelovalci medu

Gornja Radgona, 26. 8. 2018 – Na 56. mednarodnem kmetijsko-živilskem sejmu AGRA v Gornji Radgoni je na ocenjevanju medu sodelovalo več kot sto čebelarjev s 146 vzorci, med katerimi so po najvišjih medaljah posegli tudi čebelarji iz občine Šentjur.

Zlati medalji sta prejela Ignac Mastnak iz Slivnice pri Celju za cvetlični med in Ivan Močnik iz Primoža pri Šentjurju, prav tako za cvetlični med. Srebrne medalje za cvetlični med so prejeli: Marjan Bevc iz Krivic, Društvo čebelarjev Blagovna, Ivan Močnik iz Primoža pri Šentjuru ter za kostanjev in cvetlični med Ivan Mlakar iz Šentjurja. Bronasti medalji za gozdni med sta prejela: Vili Krajnc iz Planine pri Sevnici in Aleksander Pustivšek iz Gorice pri Slivnici.

Naj še dodamo, da je bila najštevilčnejša zastopanost iz ČD Slivnica pri Celju, katerih člana sta prejela tudi zlati medalji. Pomemben je tudi podatek, da so bile v skladu s pravilnikom na vseh vzorcih predhodno opravljene meritve vsebnosti vode in elektrolitske prevodnosti. (Majda Rezec, foto arhiv ČD Slivnica pri Celju)

Sorodne novice

Teden tradicionalne prehrane na enoti Pešnica

Jure Godler

Prejeli smo: Slovenski tradicionalni zajtrk v CKZ Šentjur

Jure Godler

Ivan Mlaker odprl vrata v svet svojega čebelarjenja

Majda Rezec

Naj medi

Tjaša Ferlež

»Nastajale so čebelice«

Tjaša Ferlež

Intervju: »Do uspeha pripelje tudi poznavanje tehnologije in biologije čebel«

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več