21 C
Šentjur pri Celju
27/05/2022
sentjur.net

Naj medi

Ponikva, 27. 4. 2019 – Kar nekaj čebelnjakov v občini Šentjur se letos pridružuje dnevu odprtih vrat slovenskih čebelarskih društev. Prav tako so se tudi člani čebelarskega društva Ponikva srečali na dnevu odprtih vrat že četrtič zapovrstjo. Tokrat so se zbrali pri čebelnjaku Dejana Podkrajška na Ponikvi, kjer so si lahko ogledali čebelnjak, izmenjali izkušnje in se nenazadnje malce podružili.

Najprej jih je pozdravil predsednik Čebelarskega društva Ponikva, Slavko Špur. »Pričakujem, da se bomo še naprej takole srečevali na dnevu odprtih vrat in se tako tudi med seboj družili, saj le tako naše društvo uspešno raste. Čebelarji smo večni optimisti, ker nikoli ne vemo, kakšno leto nas pravzaprav čaka, zato vedno radi rečemo, kakršno koli leto bo, nekaj medu bo zagotovo!«   Prav tako je zbrane pozdravil tudi lastnik čebelnjaka, pri katerem je potekalo tokratno srečanje, Dejan Podkrajšek, ki je na kratko predstavil čebelnjak, med drugim je tudi povedal, da je mentor čebelarskega krožka na Osnovni šoli Blaža Kocena na Ponikvi.

Člani krožka so zelo vedoželjni, saj vsak četrtek pridobivajo tako teoretično kot praktično znanje. »Udeležujemo se tudi drugih aktivnosti, ki potekajo na šoli. Na tradicionalnem slovenskem zajtrku, ki vsako leto poteka na šoli, smo sodelovali z razstavo slik, ki smo jih narisali na krožku. Narisali smo slike z motivi čebel, medu, čebelarjenja in jih uokvirili v rabljene AŽ-satnike. V marcu smo poslikali panjske končnice. V prihodnje se bomo udeležili tudi tekmovanja mladih čebelarjev,«je o delovanju in načrtih krožka povedal Podkrajšek.

Vsem obiskovalcem so bila vrata čebelnjaka široko odprta, saj so imeli možnost, da povprašajo in si tako dodobra ogledajo prečudovit čebelnjak. Po koncu uradnega dela je sledilo druženje vseh obiskovalcev pod šotorom.

 (Tjaša Ferlež)

Sorodne novice

Optimistično in medovito v leto 2022

Tjaša Ferlež

Praznovali 100-letnico organiziranega čebelarstva na Ponikvi

Tjaša Ferlež

Praznovali 20. maj – svetovni dan čebel

Tjaša Ferlež

Leto 2020 je bilo po čebelarski plati podpovprečno leto

Jure Godler

Čebelarji Ponikva: Usmerjeni v pripravo 100-letnice društva

Jure Godler

Tradicionalni slovenski zajtrk: Čebelice, moje prijateljice…

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več