5.5 C
Šentjur pri Celju
02/12/2023
sentjur.net

Novi metri cest v Voducah in na Dolgi Gori

voduceV Voducah so pri Keše v soboto, 26. julija, pripravili otvoritev prenovljene ceste, kar je bil vesel in prazničen dogodek za to vaško skupnost, sicer del KS Slivnica pri Celju. Lepo število gledalcev se je zbralo pri kažipotu za Voduce, da bi obeležili prenovo javne poti Spodnje Jelce–Zapuže, ki so jo v veliki meri financirali tudi sami. Gre za eno od investicij, ki se soinvestirajo iz občinskega razpisa za sanacijo javnih poti in nekategoriziranih cest. Tako so krajani prispevali za sanacijo ceste kar 20 tisoč evrov in ogromno lastnega dela, da je cesta na odseku Mravljak–Njivice sedaj veliko varnejša, boljše prevozna in sanirana. KS Slivnica pri Celju je primaknila 8 tisoč evrov, Občina Šentjur je iz naslova razpisa pokrila asfaltiranje v vrednosti 30.885 evrov ter dodala še pomoč v znesku 3.750 evrov. Skupno je bilo saniranih in moderniziranih 300 metrov ceste, dodatno je bila izvedena še delna sanacija odseka v dolžini približno 500 metrov. Grobi asfalt je bil položen konec leta 2013, fini pa v letošnjem letu. Veselje ob sobotni otvoritvi, ko so slavnostni rez traku opravili župan mag. Marko Diaci, podžupan Robert Polnar, predsednik KS Vlado Artnak in predsednik vaške skupnosti Drago Keše, je bilo zato veliko, tudi obvezni dežniki ga niso mogli pokvariti in je trajalo dolgo v noč. Obnovljeni odsek ceste pa je častno mesto našel celo v obliki ilustracije na veliki slastni torti.

Trenutno se dela, prav tako iz naslova občinskega razpisa za modernizacijo in sanacijo nekategoriziranih cest in javnih poti, izvajajo tudi na lokalni cesti Orehova vas–Dolga Gora. Spomnimo, da je bila pred dobrim letom dni otvoritev obnovljenega dela ceste na tej trasi (Orehova vas–Dolga Gora), in sicer dela od hiše Dobnik do meje z Občino Šmarje pri Jelšah. Šentjurska občina je projekt izvedla skupaj s šmarsko in konjiško, saj obnovljeni odsek sega v vse tri omenjene, s tem, da sta investicijo izvedli in financirali Občina Šentjur in Občina Slovenske Konjice. Tako je bilo obnovljenih oziroma na novo asfaltiranih 825 metrov ceste, ki je bila prej v makadamski izvedbi. Prav tako se je razširilo vozišče. Vrednost investicije je bila 190 tisoč evrov in sta jo v celoti pokrili šentjurska in konjiška občina.

V tem poletju pa se obnavlja odsek Dolga Gora–kapela Dobnik v dolžini 675 metrov. Izvedena bo sanacija obstoječega vozišča z urejenimi drenažami in odvodnjavanjem, sanirana bosta tudi dva manjša plazova. Dela izvaja podjetje BLIS BO-NA d.o.o. iz Šentjurja, ki je bilo najugodnejše na javnem razpisu. Vrednost del brez asfaltne prevleke, ki jo bo izvajalo podjetje VOC Celje d.d. v okviru razpisa za javne poti in nekategorizirane ceste, znaša 104.536 evrov (z DDV). Dela bodo predvidoma zaključena do konca septembra letos. (vir: Občina Šentjur)

Sorodne novice

Da je v slogi moč, so dokazali dolgogorski gasilci

Tjaša Ferlež

Požar je sprva hotel pogasiti lastnik sam

Tjaša Ferlež

Oktoberfest ponovno v Dolgi Gori

Jure Godler

Lesni štromi pripravili svoj prvi samostojni koncert

Tjaša Ferlež

Mirno nedeljo začeli z gašenjem požara

Tjaša Ferlež

Kolesarski klub Atom praznoval prvo desetletje

Tjaša Ferlež
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več