3.2 C
Šentjur pri Celju
01/12/2022
sentjur.net

Novoletni tekači za uspešno leto

Šentjur, 1. 1. 2018 – Z novim letom se veliko stvari začne prvič. Tako je bil prvič izveden tudi novoletni tek v Športnem parku Šentjur, ki ga je organizirala Športna zveza Šentjur v okviru projekta Živeti v mestu je zdravo, katerega nosilec je LAS, finančno pa ga podpira Evropski sklad za regionalni razvoj. “Novoletni tek je namenjem vsem rekreativnim tekačem, ki imajo na voljo dve različni razdalji – tek na 2018 metrov in tek 18 krogov,” je povedal predsednik ŠZŠ Klemen Zdolšek. Teka se je udeležilo 21 tekačev in nekaj otrok, “zmagovalci pa so vsi, ki so se dogodka udeležili, ki je netekmovalnega značaja,” je še dodal Zdolšek. Namen teka pa je bil, da se v novo leto vstopi v športnem duhu.

Med udeleženci teka je bil tudi Bogomir Dolenc, ki bo jeseni v 42 dneh odtekel 42 maratonov, na katerih bo zbiral sredstva za ustanovo Mali vitez. Eden izmed maratonov bo tudi v Šentjurju, 26. septembra. “Tečem zato, da lahko pomagam. Pomagam tistim, ki so v socialni stiski, bolni in podobno,” je povedal Dolenc. Ustanova Mali vitez pomaga otrokom, ki so preboleli raka, vendar imajo zaradi tega trajne posledice. Projektu pa se je pridružilo že veliko podjetij, Dolenčev cilj pa je zbrati 100.000 evrov, ki jih bo poklonil dobrodelni organizaciji.

Po uvodnih nagovorih so se tekači postavili 18 metrov za črto, ki šteje začetek kroga, in se podali na prvi novoletni tek. Ob zaključku teka pa je se Franc Zabukovšek spomnil, da je bil podoben tek izveden že leta 1994, imenoval pa se je Tradicionalni tek prijateljstva. Na koncu prireditve so tekači prejeli tudi spominske medalje in obljubili, da se drugo leto ponovno dobijo na šentjurskem teku, ter se pogreli ob kuhanem vinu in odličnem čaju. (Jure Godler)

Sorodne novice

Najboljši športniki prejeli priznanja za leto 2019

Jure Godler

Šentjurčani premagali planiških 400 metrov

ViP

Osvojili so sončno Resevno

Jure Godler

Bogomir Dolenc pretekel 33. maraton v Šentjurju

Jure Godler

Resevno zavzeli peš, v teku in na kolesu

Jure Godler

Zmagovalci s(m)o vsi!

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več