20.5 C
Šentjur pri Celju
20/09/2020
sentjur.net

O žalostnem klovnu in zaljubljeni princeski

Šentjur, 14. 4. 2016 – Varovanci Varstveno delovnega centra Šentjur (VDC) so z gledališko igro utrdili povezanost med enotami varstveno delovnih centrov Šentjurja, Slovenskih Konjic in Šmarja pri Jelšah. Nekaj izbranih varovancev iz vsake enote se je lotilo gledališke predstave O žalostnem klovnu in zaljubljeni princeski. Kjer je hudobni direktor cirkusa posegel med ljubezen klovna Boba in princeske, ki je vsakemu, ki si je tega res želel, izpolnila skrito željo. Žal pa zloben naklep direktorja, da prereže vrv klovnu Bobu, ko je visel visoko pod oboki cirkusa, ni obrodil želenih sadov, saj se je klovn le hudo poškodoval in se umaknil iz cirkuške scene. Direktor pa je skušal osvojiti princeskino srce, vendar mu to ni uspelo. Princeska pa je zaradi strtega srca tudi izgubila čudežno moč. Žalosni Bobo pa se je odločil tudi s podporo ostalih klovnov in artistov, da ponovno osvoji princesko.

Kljub nekaterim hibam, ki jih imajo varovanci VDC, so pred vrtčevskimi in osnovnošolskimi otroki zaigrali kot pravi gledališki igralci. Režisersko paličico pa je v rokah držala zunanja sodelavka Anka Novak. “Smo enkratni in nezamenljivi, druži nas ljubeen do soljudi in odlike skrite globoko v srcu. Vse to smo mi in vsi smo normalni. Mi, ki se družimo v tem projektu, imamo radi gledališče, uživamo v druženju, iz katerega nastajajo lepe stvari,” je povedala režiserka. Režiserka pa je tudi izdelala vse kostume za cirkuške artiste. Predstavo pa so sooblikovale tudi zaposlene v enotah VDC. (Jure Godler)

Sorodne novice

#koronaintervju št. 30 – Martina Režek, Društvo Sožitje

Tjaša Ferlež

Med počitnicami so otroci obiskali varovance VDC

Tjaša Ferlež

Tudi v Šentjurju so na ogled postavili jaslice

Jure Godler

VDC Šentjur: Za zaključek leta sledilo presenečenje

Tjaša Ferlež

Miklavžev koncert: Na odru pričarali mavrico

Tjaša Ferlež

Jožica Drač v Dubaju dosegla bron

Tjaša Ferlež
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več