18.5 C
Šentjur pri Celju
23/05/2024
sentjur.net

Ob 200-letnici glasbenega šolstva razdelili spričevala

Šentjur, 24. 6. 2016 – Ob počastitvi 200-letnice javnega glasbenega šolstva v Sloveniji in ob 25. obletnci samostojne države je zadonela državna himna iz številnih instrumentov in glasov mladih glasbenikov. Vseslovenski akciji, kjer je sodelovalo več kot 50 glasbenih šol Slovenije, se je pridružila tudi Glasbena šola skladateljev Ipavcev Šentjur. Učenci so se na zadnji šolski dan zbrali na ploščadi pred Ipavčevim kulturnim centrom Šentjur in pripravili krajši program s podelitvijo spričeval. Zaigrala je priložnostna zasedba pihalcev, sestavljena iz sedanjih in bivših učencev glasbene šole pod mentorstvom Boštjana Jagra.

Ravnateljica Simona Zdolšek se je v nagovoru staršem in učencem, ki so se zaradi vročega dneva bolj kot ne stiskali v senci, povedala, da so izobraževalni sistem, ki je poleg matematike, medicine itd. vključeval tudi urjenje telesa v vzgoji duha v obliki glasbe, poezije in filozofije, uvedli že v antični Grčiji. Leta 1816 pa so tudi na Krajnskem uvedli prvo javno glasbeno šolstvo v okviru ljubljanske normalke. Pristone pa je pozdravil tudi župan občine Šentjur mag. Marko Diaci. V vročem dnevu so podelili 23 priznanj najuspešnjšim učencem glasbene šole, ki so bili umetniško ovrednosteni na državnih, pa tudi mednarodnih tekmovanjih. Za konec pa je ravnateljica še vsem zaželela lepe počitnice. (Jure Godler)

Sorodne novice

Spomnili so se 90-letnice smrti Ane Wambrechtsamer

Jure Godler

Podelili občinska priznanja za prostovoljce leta 2019

Jure Godler

Najboljši športniki prejeli priznanja za leto 2019

Jure Godler

Bučno juho zamenjali s tekmovanjem v luščenju bučn’c

Jure Godler

Občina Dobje ponosno zaključila drugo desetletje obstoja

Jure Godler

Vrtec praznuje. Kaj praznuje? Rojstni dan!

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več