15.6 C
Šentjur pri Celju
24/10/2020
sentjur.net

Oktoberfest v Dolgi Gori

Dolga Gora, 29. 9. 2018 – V soboto se je pod velikim šotorom na igrišču pred gasilskim domom na Dolgi Gori odvil že kar četrti Oktoberfest zapovrstjo. Kot vsako leto so ga tudi tokrat pripravili dolgogorski gasilci, katerim so na pomoč priskočili sokrajani. Prireditev je privabila številne obiskovalce, letos so jih našteli kar med 1.000 in 1.500. Obiskovalcem pa so bili, seveda, poleg piva na voljo tudi prigrizki. Tokrat so prvič pripravljali domače preste, ki so bile narejene po pravem münchenskem receptu.

Preste pa niso bile edina novost, ki so jo pripravili v Dolgi Gori. Letos so se organizatorji odločili, da bodo pripravili tudi stavo za salamo velikanko. Vsak ki je stavil, je poskušal napovedati čim bolj točno težo salame. Na koncu se je s težo salame najbolj približal Klemen Kadenšek iz Okroga pri Ponikvi, ki je za nagrado salamo odnesel tudi domov. Številni obiskovalci so se tako do jutranjih ur zabavali, smejali in plesali ob glasbi ansambla Modrijani. Plesišče je bilo nabito polno vse od začetka pa do konca. V samo pripravo prireditve je bilo vloženega ogromno časa in truda, zato se gasilsko društvo skupaj s predsednikom Rajkom Kundihom zahvaljuje vsem sponzorjem in svojim članom, ki so priskočili na pomoč in na kakršen koli način pripomogli, da je prireditev tudi uspela. (Tjaša Ferlež, foto: PGD Dolga Gora)

Sorodne novice

Folklorniki iz Šentjurja na pohod

Tjaša Ferlež

Podpisali pogodbo o ureditvi ceste Dolga Gora–Sladka Gora

Tjaša Ferlež

Oktoberfest že obvezen del tradicije

Tjaša Ferlež

Jože Kadenšek, mojster in kovač rime

Tjaša Ferlež

Na 37 km dolgo pot skozi tri občine

Tjaša Ferlež

Bum cafe praznuje drugo obletnico (2. del)

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več