13.6 C
Šentjur pri Celju
24/09/2020
sentjur.net

Oktoberfest že obvezen del tradicije

Dolga Gora, 28. september 2019 – Zadnjo septembrsko soboto se je pod velikim šotorom na igrišču pred gasilskim domom odvil že kar peti Oktoberfest na Dolgi Gori. Tako kot že leta poprej so ga tudi tokrat pripravili dolgogorski gasilci, katerim so na pomoč priskočili sokrajani z Dolge Gore.

Prireditev je privabila številne obiskovalce iz bližnje in daljne okolice. Obiskovalcem so poleg piva pripravili tudi prigrizke. Oktoberfest sta s tradicionalnim odprtjem prvega soda piva Paulaner otvorila predsednik in poveljnik dolgogorskih gasilcev Rajko Kundih in Peter Podkrižnik. Kundih se je ob tej priložnost zahvalil vsem sponzorjem in donatorjem, ki so na kakršen koli način pripomogli k lažji finančni organizaciji dogodka.

Številni obiskovalci so se tako do jutranjih ur zabavali, smejali in plesali ob glasbi ansambla Modrijani ter ansambla Gas. Plesišče je bilo nabito polno vse od začetka pa do konca. Poleg dobre pijače, hrane in glasbe so dolgogorski gasilci poskrbeli tudi za bogat srečelov. (Tjaša Ferlež)

Sorodne novice

Folklorniki iz Šentjurja na pohod

Tjaša Ferlež

Podpisali pogodbo o ureditvi ceste Dolga Gora–Sladka Gora

Tjaša Ferlež

Jože Kadenšek, mojster in kovač rime

Tjaša Ferlež

Na 37 km dolgo pot skozi tri občine

Tjaša Ferlež

Bum cafe praznuje drugo obletnico (2. del)

Jure Godler

Intervju z Jožetom Kadenškom: »Doma najlepše sonce sije.«

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več