-1.3 C
Šentjur pri Celju
02/12/2020
sentjur.net

Otroci Slomškovega bralnega priznanja pekli medenjake

Ponikva, 14. 12. 2019 – V začetku vikenda je narava poskrbela, da so se naši kraji ovili v belo snežno odejo. S tem lahko rečemo, da smo dodobra vstopili v mesec december in v njegove praznično-pravljične dni. Božič je čas, ko začne človeku srce od veselja hitreje biti. Na božičnih sejmih se že lahko posladkamo z božičnim pecivom, ki ga ponujajo številne stojnice. Božiču pa poleg lesketajočih se luči, veselih ljudi in dobrot čarobnost naredijo ravno prijetne dišave, ki prihajajo iz domače kuhinje. Domove ponavadi preplavita vonja po cimetu in vanilji, saj so v pečici piškoti. Božična peka druži vso družino, tiste, ki mešajo, gnetejo, oblikujejo in pečejo, ter tiste, ki v slastnih piškotkih zgolj uživajo.

SBP – pekli piškote

Ni treba, da piškote pečemo le doma. Sodelujoči otroci iz Slomškovega bralnega priznanja, so v soboto skupaj z mentorico Ireno Zevnik in domačim župnikom Alojzom Kačičnikom medse povabili še domačinko Vero Orač, ki so tako skupaj zavihali rokave in pekli božične piškote. Pri peki piškotov so bili vsi pravi mojstri, saj jim je šlo delo odlično od rok. Med tem ko so se piškoti pekli, so otroci pobarvali kakšno risbico, slišati pa je bilo mogoče tudi kakšno lepo pesmico. (Tjaša Ferlež, Foto: Župnija Ponikva)

Sorodne novice

Vseslovensko srečanje kmetov: Naša dela gredo z nami

Tjaša Ferlež

Ponikva: Birmanci bogatejši za nove darove

Tjaša Ferlež

Ponikva: Jezusa je v srce prvič prejelo 16 otrok četrtega razreda

Tjaša Ferlež

Prehodili pot od Sloma do Nove Cerkve

Tjaša Ferlež

Jabolčni zavitek po receptu Irenine mame

Jure Godler

#koronaintervju št. 12 – Irena Zevnik, učiteljica in režiserka

Tjaša Ferlež
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več