10 C
Šentjur pri Celju
19/09/2020
sentjur.net

Otvorili novo cesto v Primožu

Primož, 25. 11. 2017 – Vsaka otvoritev ceste je velik praznik za tamkaj živeče krajane. Tokrat so takšen praznik doživeli krajani Primoža. Prirpeditev pa so z občinsko himno Domovini otvorili pevci Vokalne skupine 7 de’ci. “Naša vas – Spodnja vas, je opredeljena kot gručasta vas dela Primoža, obsega pa samo šest hišnih številk,” je uvodoma povedala Mira Jazbec, ena izmed bolj zaslužnih, da se lahko, danes krajani vozijo po črni asfaltni prevleki. Dodala je, da je v vasi povprečna starost 33 let, ter poudarila, da je mogoče kljub majhnosti in medsebojnim razumevanjem storiti marsikaj. Zbrane je pozdravil predsednik KS Blagovna Anže Rezar. Poudaril je, da so pred letom začeli s projektom in cesto prijavili na občinski razpis za asfaltiranje, kjer so bili uspešni. Poudaril je tudi, da je cesta ena bolj sodobnih, saj so v konstrukciji pustili cev, ki je namenjena morebitnim novim vodom, v kolikor bi se posodabljalo kakšno omrežje v Spodni vasi.

Cesta je dolga 615 m. Pri izgradnji te ceste pa je na pomoč priskočil tudi župan mag. Marko Diaci, ki je v nagovoru čestital krajanom ob novi pridobitvi. Poudaril je, da je vsak takšen odsek le kamenček v občinskem cestnem omrežju. Vrednost ceste je bila slabih 80.000 evrov, ampak se je ponovno izkazalo, da če stopijo skupaj vsi vpleteni, da je moč doseči marsikaj. Sledilo je rezanje otvorivenega traku, kjer se je govornikom pridružil še krajevni svetnik Tone Hrovat. Po otvoritvi so se zbrani podali na sproščeno druženje v cerkveno hišo na Primožu. (Jure Godler)

Sorodne novice

V Primožu ponovno zagorelo na istem mestu

Tjaša Ferlež

V KS Planina obeležili otvoritev več obnovljenih odsekov cest

Jure Godler

V Krivici na novo moderniziranih 236 m ceste

Jure Godler

Dovolj je političnih delitev in edina barva je zelena

Jure Godler

”Avtocesta” skozi Presečno še ena vez med sosednjima občinama

ViP
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več