3.2 C
Šentjur pri Celju
01/12/2022
sentjur.net

Po dobrem desetletju znova tekli na Resevno

Šentjur, 3. 4. 2016 – Minilo je že več kot 12 let od zadnjega organiziranega teka na šentjursko Resevno. Nazadnje so takšen tek pripravili v ŠKMŠ oktobra 2004, a so zaradi premalo udeležbe in precejšnjega organizacijskega zalogaja ta poskus dogodka raje pometli pod preprogo. Po dvanajstih letih so se proti šentjurskemu očaku ponovno obrnile oči vodstva Športne zveze Šentjur. Na lepo sončno nedeljo so tako pripravili tek in družinski pohod na Resevno. Na štartnem mestu, pred OŠ Hruševec Šentjur, se je ob 10. uri zbralo 34 pohodnikov, ki so se organizirano pod vodstvom izkušenega vodnika podali na pot. Pol ure za njimi pa se je bistveno hitreje proti vrhu pognala skupina devetih tekačev. Ti so pohodnike ujeli nekje na polovici poti. Prvi med njimi je na cilj prispel Robert Švegler, s časom 23:15; kar je tudi prvi mejnik, ki ga bodo lovili vsi bodoči tekači na naslednjih prireditvah.

Na cilju je predsednik Športne zveze Šentjur, Klemen Zdolšek, razglasil najboljše tekmovalce. Zanimivo so bili najvzdržljivejši tekači nad 35 let starosti, ki so tudi v absolutni kategoriji pobrali vsa odlikovanja. V kategoriji nad 35 let je prvo mesto osvojil Robert Švegler, za vrat pa mu je dihal David Plevnik. Tretji je bil Jani Senger. V kategoriji do 35 let pa je zmagal Denis Kukovič, pred Dejanom Drenom in Rokom Novakom. Najboljši po kategorijah so prejeli tudi medalje. Za uraden čas teka pa je skrbel atletski sodnik Luka Cmok. Brezibno izpeljan dogodek, na katerem je treba tudi pohvaliti angažiranost članov Planinskega društva Šentjur, bo svojo reprizo zagotovo doživel tudi drugo leto. (Jure Godler)

Sorodne novice

Najboljši športniki prejeli priznanja za leto 2019

Jure Godler

Šentjurčani premagali planiških 400 metrov

ViP

Osvojili so sončno Resevno

Jure Godler

Bogomir Dolenc pretekel 33. maraton v Šentjurju

Jure Godler

Resevno zavzeli peš, v teku in na kolesu

Jure Godler

Novoletni tekači za uspešno leto

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več