18.7 C
Šentjur pri Celju
04/07/2022
sentjur.net

Podaljšane možnosti za obstanek v prvi ligi

elektraŠoštanj, 22. 4. 2014 – Navijačem KK Tajfuna je odleglo vsaj za nekaj časa. Po tem ko je Slovan doma premagal Mariborčane, so imeli naši košarkarji v rokah svojo usodo. Ob porazu z Elektro Šoštanj bi naši avtomatično nazadovali v 2. SKL, tako pa so ohranili vsaj dobre možnosti, da z dvema drugoligašema z dvignjeno glavo končajo katastrofalno sezono, ki jo morajo tudi čimprej pozabiti. Še vedno obstanek v ligi med najboljšimi ni zagotovljen.

Elektra padla

V Šoštanju so naši napadli že v prvih minutah srečanja in si priborili izdatno prednost, saj so povozili Elektro z delnim rezultatom četrtine 26:9. 17 točk prednosti pa so naši v nadaljnih treh četrtinah počasi izgubljali. Vendar je bila prednost na začetku tekme le zadostna in naši so zmagali z rezultatom 77:82. Najbolj zaslužni za zmago v Šoštanju so bili z “dvojčkom”, 13 točk in 13 skokov(!) Mladen Primorac z 18 točkami in s 5 asistencami, Uroš Veličković ter Ivan Držić s 16 točkami. K skupnemu rezultatu je 11 točk prispeval tudi Luka Petković. Več o tekmi iz statistike KZS.

Edi Dželalija, trener Tajfuna:
“Po odličnem začetku smo dosegli sijajno zmago. Z menjavami igralcev je sicer normalno prihajalo do padcev v naši igri, a smo s pametno igro, ne glede na nekatere nerazumske odločitve ter izgubljene žoge, tekmo zaključili sebi v prid. Zaustavili smo njihovo glavno orožje Lelića, dobro pa je na to odgovoril Bajramlić. Pri nas so bili za uspeh ključni vsi igralci, kar štirje pa so tekmo končali z dvomestnim številom točk. S širšim naborom razpoloženih igralcev smo bili precej bolj nevarni in bilo nam je lažje. Čestitke mojim igralcem za pomembno zmago v tej travmatični sezoni. Zavedamo se, da vsega vendarle še ni konec. V kvalifikacije se podajamo z jasnim ciljem – ohraniti status prvoligaša.

Kako naprej?

Kljub pomembni zmagi bodo naši morali še pošteno zavihati rokave. Čeprav se je končal redni del Lige za obstanek, sedaj našim košarkarjem grozijo drugoligaši. Izmed štirih ekip – dveh prvoligašev in dveh drugoligašev – se bosta prve lige v novi sezoni veselili le dve ekipi. V tej družbi štirih ekip se bo poleg Tajfunovcev borila za obstanek še Elektra Šoštanj ter  LTH Casting, Plama Pur ali Lastovka Domžale iz 2. SKL. Vsi trije drugoligaši bodo krvavo vojno bili v zadnjem krogu 26. 4. Prvoligaški ekipi Tajfun in Elektra pa prenašata v zadnji krog še vsaka en medsebojni poraz in zmago. Zagotovo pa bo potrebno vzeti skalp vsaj še enkrat, vsakemu drugoligašu. (Slika je s šentjurske tekme) (J. G.)

 

Sorodne novice

Tesna zmaga za mirnejše nadaljevanje

Jure Godler

Tomaž Bolčina se vrača v Šentjur

Jure Godler

Prvoligaški ekipi se je pridružil Pavle Boljkovac

Jure Godler

V naslednji sezoni želijo biti navdušeni

Jure Godler

Rogaška prekinila niz zmag Tajfuna

Jure Godler

Tajfunovci z rekordno četrtino do tretje zmage

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več