24.9 C
Šentjur pri Celju
13/07/2024
sentjur.net

Podelili priznanja našim športnikom in prostovoljcem

Šentjur, 11. 4. 2022 – Občina Šentjur skupaj z Športno zvezo Šentjur in Mladinskim centrom Šentjur vsako leto podeljujejo priznanja najboljšim športnikom in naj prostovoljcem. Tokrat so prvič obe prireditvi združili v eno v sklopu prireditev Tedna zdravega mesa in LAS-a. Športnike najdemo tako med prostovoljci in obratno, tako šport in prostovoljstvo pa sta nepogrešljivi življenjski spremljevalki. “Ovire te ne smejo zaustaviti. Če naletiš na zid se ne obračaj in ne obupaj,” je uvodoma povzela moderatorka dogodka Polonca Jazbinšek in s tem spomnila na vztrajnost, ki je potrebna za doseganje vidnih rezultatov.

“Eden od razlogov, zakaj smo se odločili združiti Športnika leta in Naj prostovoljca, je tudi ta, da se nahajamo v Tednu zdravega mesta. Tako prostovoljce in športnike povezuje zdravje, kar pa je naše sporočilo. Zato smo se odločili v tem tednu nagaditi tiste, ki ste v prejšnjem letu izstopili iz povprečja,” je v govoru povedal župan Občine Šentjur mag. Marko Diaci. Poudaril je, da smo pomen zdravja za našo družbo spoznali v zadnjih dveh letih in se zahvalil vsem, ki so prostovoljno priskočili na pomoč občanom in občankam ob premagovanju ukrepov za preprečevanje širjenja okužb s koronavirusom – društvom upokojencev, gasilskim društvom, mladinskem centru, humanitarnim organizacijam in ostalim posameznikom … “V teh dveh letih smo ugotovili, da smo postali skupnost,” je še dodal župan.

Priznanja športnikom

Župan Diaci je skupaj s predsednikom Športne zveze Šentjur Brankom Vizjakom podelil priznanja najuspešnejšim špornikom v letu 2021. Tudi letos so podelili priznanja brez rangiranja in določitve najboljše športnice, športnika in ekipe, saj zaradi slabih epidemioloških razmer vsi športniki niso imeli možnosti sodelovati na državnih in mednarodnih tekmovanjih.

Prizanja v kategoriji perspektivni športniki so prejeli: Martin Artnak, Filip Cmok, Val Filej in Urška Ogrizek, vsi člani Atletskega kluba Asfalt Kovač Šentjur, Živa Čurčič, Dominike Ivani, duo Živa Krajnc in Pika Božič ter Jazz in Disco mala skupina Plesnega društva TBA ter Katarina Stefanija Mrvar in dekleta U14 Teniškega kluba Šentjur.

Priznanje športnici je prejela Tjaša Leban, plesalka Plesnega društva TBA. Priznanje ekipi so prejeli visoki fantje članske ekipe Košarkarskega kluba Šentjur in priznanje športniku invalidu Henrik Plank, ki je v metu diska nastopil na Paraolimpijskih igrah in dosegel 6. mesto. Slednji se je udeležil že treh paraolimpijskih iger in sicer v Londonu, Tokiju in Pegingu v kratkem pogovoru z voditeljco pa je izpostavil, da ima najlepše spomine na London, ko so bile razmere še “normalne” in je njegov nastop spremljalo veliko število gledalcev.

Priznanja prostovoljcem

Med nami so ljudje, ki s svojim delom brezpogojno olajšajo in olepšajo življenja mnogih soljudi, skrbijo za okolje, ali delujejo v dobrobit kraja. “Ko nekomu polepšaš dan, ko nekomu podariš toplo besedo, nasmeh, ko z nekom deliš svoje znanje ter ko si odtrgaš košček časa v svojem navidezno natrpanem urniku, ki ga nameniš človeku, ki mu ne prisluhne nihče, je občutek velikega zadovoljtva sreče in pristnosti,” je moderatorka citirala besede ene od prostovoljk.

Osrednji govornik na prireditvi je bil Vid Palčnik, lanskoletni naj prostovoljec v kategoriji do 30 let. Izpostavil je, da na periferiji živeči občani nimajo možnosti posegati po mnogih profesionalnih ustanovah, vsebinah in aktivnostih, kot to za prednost velja v velikih mestnih središčih. Zato je ob tem ključno prostovoljstvo in ustvarjalnost vseh nas. “Sam izhajam iz kulture in si težko predstavljam družbeno podobo naših krajev brez pevskih zborov, gasilcev, literarnih, športnih in ostalih društev, ter posameznih zanesenjakov, ki svoj čas investirajo v to, da naše točke srečanj niso le trgovine in gostinjski lokali,” je še povedal Palčnik. Zaključil pa z mislijo: “Kaj nam bodo ceste, ko pa na njihovem cilju ne bo več tistega, za kar se je vredno zapeljati po njih.”

Nagrajenci

Priznanja so prejeli:

Pohvalo za prostovoljstvo je prejela skupina učencev OŠ Hruševec Šentjur: Gaja Zupanc, Nika Kukovič, Alja Srovin, Miha Kolman, Taja Štrukelj in Klara Lorger Vipotnik. Prostovoljka leta do 18. let je postala Nika Zabukovšek, ki svoj prosti čas nesebečno podarja v prostovoljne namene v okviru MC Šentjur.

V kategoriji prostovoljcev o 31 let starosti so bile nominirane dve skupini prostovoljcev, obe pa sta prejela prisno pohvalo – Mladinska skupina prostovoljcev Mladinskega centra Šentjur Mojca Rajh, Tjaša Lah, Tajda Krajnc, Zala Blazina, Katarina Pusser, Katja Lesjak, Lucija Koražija, Enea Jeram, Sara Vehovar, Nika Frišek, Anja Debeljak, Brigita GolouhMonika Pustivšek, Ambrož Romih, Klara Štor, Janja Šolinc, Astrid Bukovšek, Nastja Pirtovšek in Katja Strašek. Druga skupina, ki je prejela pohvalo prav tako iz Mladniskega centra Šentjur Matic Frlež, Albina Uka, Ana Štante.

Olgica Krampl je za svoje delo v Društvu upokojencev Šentjur postala prostvoljka od 31 let. Priznanje pa je prejela tudi Marjana Kladnik na predlog Planinskega društva Gorica pri Slivnici. Priznanje za prostovoljca od 31 let, ki delajo z otroki in mladino je prejel gasilec Andrej Kumberger na predlog Gasilske zveze Šentjur. (Jure Godler)

Sorodne novice

Na zboru vinogradnikov podelili diplome in priznanja

Milenka Blažević

“Da bi bilo zaradi tega, kar počnem, vsaj še komu lažje in boljše.”

Jure Godler

Razglasili najboljše športnike prejšnjega leta

Jure Godler

Večer na Glinci: Kaj počno sokrajani?

Jure Godler

Ipavčeva plaketa v roke planincu Miru Rožeju

Jure Godler

“Prostovoljstvo ni genetsko zapisano in ni samoumevno”

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več