16.5 C
Šentjur pri Celju
12/07/2020
sentjur.net

Pokal Spar: Po Šenčurju rovaril Šentjur

tajfun-sencur-5132Šenčur, 16. 2. 2016 – Po tem, ko se končuje neposrečeno igranje v ABA-ligi, deluje vrnitev naših državnih prvakov – KK Tajfun v pokalno tekmovanje Spar – kot obliž na rano številnih navijačev. Ekipa, ki se je verjetno z najnižjim proračunom v ABA-ligi le s težavo dokopala do kakšne zmage, zlasti v drugem delu lige, je pometla z ekipo Šenčurja GDD na gostovanju. V Športni dvorani Šenčur je znova odmevalo športno navijanje Šentjurskih vitezov, kar je na koncu srečanja pohvalil tudi delegat.

V prvem delu tekme, skoraj pred polčasom, sta si bili ekipi zelo izenačeni, tri minute pred odmorom pa so naši prestavili v višjo predstavo in si za drugi polčas pripravili lepo prednost 9 točk, pri rezultatu 40:31. Drugi polčas je bil podoben simultanki modrih na igrišču. Prednost je samo naraščala, tik pred koncem tekme je bila ta že 30 točk, na koncu pa se je semafor ustavil pri rezultatu 83:59.

Nauspešnjejši strelec pri naših je bil Sandi Čebular, ki je dosegel 17 točk, 15 jih je dodal Tomaž Bolčina. Do zmage je statistično privedel visok procent zadetih metov za 2 točki – 65 %. Že danes, 17. 2., pa Šentjurčane čaka še povratno srečanje, tokrat po zelo dolgem času v domači dvorani OŠ Hruševec Šentjur. (Jure Godler)

Sorodne novice

KK Šentjur: V nepomembni tekmi razbili Krko

Jure Godler

Šentjurčani z mega uvodom k mirni končnici

Jure Godler

KK Šentjur: Znesli so se nad golobradimi Slovanovci

Jure Godler

Tesna zmaga za mirnejše nadaljevanje

Jure Godler

V pokalnem tekmovanju prednost našim

Jure Godler

Šentjurčani šele po podaljšku strli neugodne Ilirijane

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več