14.5 C
Šentjur pri Celju
11/08/2022
sentjur.net

Porast okužb in poziv k pazljivemu ravnanju

V Občini Šentjur tudi v tem valu okužb s COVID 19 beležimo izjemno hiter porast števila okuženih. Občanke in občane prosimo za povečano pazljivost. 

Spomnimo, da je bila naša občina že v spomladanskem času nadpovprečno obremenjena s širitvijo okužb. Pričetek šolskega leta in povečanje aktivnosti ob prihodih z dopustov sta povzročila precej velik skok: v roku 21 dni je bilo zabeleženih 63 okužb, v zadnjih 14 dneh (aktivna okužba) 41, v zadnjem tednu 32 okužb in samo včeraj, v četrtek, 2. septembra, je bilo v Občini Šentjur potrjenih 9 novih okužb po podatkih NIJZ.

Občanke in občane zato vljudno pozivamo, da ravnajo v vsakdanjih stikih čim bolj odgovorno in samozaščitno. Vsi si želimo, da bi družbeno in socialno življenje z vsemi aktivnostmi potekalo čim bolj normalno ter neprekinjeno. Zato upoštevajmo nasvete NIJZ, s katerimi lahko zmanjšamo možnosti za širitev okužbe – redno umivanje rok, razkuževanje, medosebna razdalja, nošenje maske, itd.. Predvsem imejmo v mislih najbolj ranljive populacije v družbi in bodimo nanje še posebej pozorni. Poskrbimo, da bo jesen čim bolj varna in zdrava za vse nas. Ostanite zdravi!

Sorodne novice

V Šentjurju 214 novih okužb, v Dobju največji porast v regiji

ViP

Omikron v napadu. Oddelki in zaposleni v karantenah, okužbe naraščajo

Jure Godler

Epidemiološke številke tudi v naših krajih strmo navzgor

ViP

Dobje med najmanj precepljenimi občinami

ViP

Obvestilo: Poskrbimo zase in za druge – cepimo se!

Jure Godler

Vabilo na cepljenje proti Covid-19

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več