7.6 C
Šentjur pri Celju
26/02/2021
sentjur.net

Praznik KS: Pozdravljena, Loka vesela, naj s tabo se vse veseli …

Dobrina, 20. 8. 2016 – »Pozdravljena, Loka vesela, naj s tabo se vse veseli, prijat’le si k seb’ privabila, naj pesem združuje ljudi.« S to slavnostno himno, ki jo je leta 1993 napisala Anica Lipovšek, so Fantje z Žusma pozdravili KS Loka pri Žusmu in njene prijat’le – krajane. V soboto so namreč v vaškem jedru Dobrine praznovali praznik KS Loka pri Žusmu.

Ob tej priložnosti so odprli tri asfaltno modernizirane cestne odseke: Kapela-Cerkev sv. Valentin, odsek proti pokopališču in odsek Bolha-Bračun. Modernizacijo cestnih odsekov v skupni dolžini 940 metrov je KS Loka pri Žusmu financirala z lastnimi sredstvi in neodvisno od občinskega proračuna. Ob tem je podžupan občine Šentjur Robert Polnar dodal, da se to morda zdi zanemarljivo, a v občini Šentjur je tovrstnih javnih in nekategoriziranih cest za skoraj 650 km, zato je vsakih 100 metrov urejenih cest za našo občino izrednega pomena. Hkrati je napovedal, da nameravajo v septembru in oktobru temeljito sanirati cesto Volčja jama-Žusem, ki je dolga 800 metrov.

Na zadnji seji Sveta KS Loka pri Žusmu je bil sprejet Pravilnik o priznanjih Krajevne skupnosti Loka pri Žusmu, v skladu s katerim so podelili pisna priznanja za enkratno izjemno delo ali večletno aktivno delovanje. Pisna priznanja, ki so jih podelili podžupan, predsednik KS Loka pri Žusmu Srečko Krajnčan in predsednik komisije za priznanja Robert Žafran, so prejeli:

  • PGD Loka pri Žusmu za prostovoljno in vestno delovanje na področju gasilstva ter promocije kraja,
  • Danica Recko za uspešno in požrtvovalno delo na področju turizma in ohranjanja kulturne dediščine ter promocije kraja,
  • Fantje z Žusma za uspešno delovanje na pevskem področju in ohranjanja kulturne dediščine ter promocije kraja,
  • Jan Žekar za uspehe v osnovni šoli in izven, za dosežene rezultate na tekmovanjih državnega in mednarodnega področja ter za uspešno zastopanje šole in kraja.

Predsednik KS Loka pri Žusmu Krajnčan se je za udeležbo na prireditvi in redno sodelovanje z manjšo pozornostjo zahvalil podžupanu, Fantom z Žusma, Folklornemu društvu Sv. Štefan, članom ansambla Kozjanski lumpi in ansambla Jug, Rajku Iviču, direktorju podjetja Trik kamenine, d. o. o., in Katji Kovačič za vodenje prireditve. Po končani prireditvi sta sledili pogostitev z golažem in zabava ob zvokih ansambla Kozjanski Lumpi in ansambla Jug. (Jasmina Zeme)

Sorodne novice

Praznik Občine Dobje za zaprtimi vrati

Jure Godler

Na binkoštno jutro je v Žegru zadišalo po cvrkih

Majda Rezec

Na 22. Dobrinski noči so bojleraši še oblake razkadili

Jure Godler

V sožitju že 30 let

ViP

Predstavila se je KS Loka pri Žusmu

Jure Godler

Praznik KS Gorica pri Slivnici

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več