6 C
Šentjur pri Celju
19/10/2021
sentjur.net

Praznovali desetletnico dobjanskega vrtca

Dobje, 27. 11. 2018 – Po dobrodelnem koncertu za vrtčevska igrala, ki so ga pripravili v Dobju, je sledila še proslava ob 10-letnici Vrtca Dobja. Proslavo pa so na zanimiv način otvorile kar vzgojiteljice vrtca in kot vokalna skupina tudi skupaj zapele ob glasbeni spremljavi. Redečo nit celotne prireditve je nosila zgodbica o Dobku, katerega želod je že na vhodu zaigral eden od dobjanskih staršev, obiskovalcem prisrčno stiskal roko in jim zaželel dobrodošlico. Za tiste, ki ne vedo, je dob vrsta hrasta – listnato drevo, ki zraste tudi do 50 metrov visoko, in po tem drevesu je Dobje dobilo tudi ime. Dele zgodbice so zaigrali, zaplesali in zapeli kar sami vrtčevski otroci, razdeljeni v starostne skupine. Zgodbico je zapisala Marija Plemenitaš, vzojiteljica Barbara Hebar pa mu je dala vrtčevski pridih.

Pred desetimi leti je Vrtec Dobje odprl svoja vrata. To je bil velik dogodek za občino Dobje. Kot prva je spregovorila Ana Kostanjšek, vodja vrtca. “Zdi se, da je deset let minilo kot tren. Skupaj smo zrasli in dozoreli,” je povedala Kostanjškova. Zahvalila se je vsem, ki jih podpirajo, ter v imenu zaposlenih obljubila, da bodo še naprej dobro skrbeli za male sončke, ki so jim starši zaupali v varstvo. Zbrane pa je pozdravila tudi ravnateljica OŠ Dobje Suzana Plemenitaš, pod katero kot organizacijska enota sodi tudi dobjanski vrtec. “V današnjem času je pomembno, da razvijamo inovativnost, kreativnost, da pogledamo izven meja. V vrtcu ponujamo bogat program in nismo kot drugi, kjer ponujamo več,” je povedala Plemenitaševa. Dobremu delu z otroki pa seveda sledi vedno večje število otrok, ki obiskujejo vrtec v vseh petih oddelkih.

Nekaj besed o tem, kako so vrtec ustanavljali, je spregovoril tudi župan Občine Dobje Franc Leskovšek. Poudaril je, da preden je prišlo do delovanja vrtca v Dobju, je bila razmeroma težka pot. Z izgradnjo OŠ Dobje so bili dani prostorski pogoji za dva oddelka vrtca, vendar so morali prostore kasneje zaradi programa devetletke nameniti osnovni šoli. Vrtec Dobje je bil prva od večjih investicij, ki se jih je lotila takrat novoustanovljena Občina Dobje. “Čas je pokazal, da je bila takrat naša odločitev pravilna in da stanovanja nad vrtcem niso moteča,” je še dodal župan. Zahvalil se je tudi takratnemu ravnatelju osnovne šole mag. Vincencu Frecetu, ki je uspešno pripravil sistematizacijo, in z njim so prebrodili prve začetke delovanja vrtca. V začetku sta delovala dva oddelka, do danes pa je bilo potrebno zagotoviti še dodatne tri oddelke. Za konec proslave od desetletnici delovanja vrtca, ki se je odvijala v telovadnici šole, so otroci in obiskovalci lahko skupaj pojedli veliko rojstnodnevno torto. (Jure Godler)

Sorodne novice

Univerza za tretje življenjsko obdobje Šentjur praznuje 10 let delovanja

Jure Godler

Kolesarski klub Atom praznoval prvo desetletje

Tjaša Ferlež

Ura angleščine povezala učence 13 osnovnih šol iz 12 držav

Jure Godler

Prejeli smo: Sožitje za varnost v cestnem prometu v Dobju

Jure Godler

Dobjanski odličnjaki z županovo popotnico v svet

Jure Godler

Dobrodelni koncert ob 10-letnici Vrtca Dobje

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več