14.7 C
Šentjur pri Celju
22/05/2024
sentjur.net

Predsedniška tekma brez Šentjurčana

Šentjur, 3. oktober 2022 – Gregor Bezenšek mlajši je dopoldne odstopil od kandidature za predsednika republike. Zbiranje glasov je napovedal konec junija, 14. septembra 2022 pa kot prvi tudi uradno vložil kandidaturo.

Današnja napoved odstopa je bila zato precej nepričakovana. Bezenšek je pred novinarji v Ljubljani dejal, da je bil v zadnjem času tarča groženj, tako posrednih kot neposrednih: “Na tem mestu je zame meja jasno in glasno prekoračena. Doma imam ženo, hčerko in trimesečnega sina. In nikakor ne morem dovoliti, da se sovraštvo na kakršenkoli način vmeša v pore našega družinskega življenja.” O konkretnih grožnjah Bezenškov volilni štab, ki ga je varoval tudi varnostnik, ni želel govoriti.

Volilne napovedi šentjurskemu glasbeniku sicer niso kazale večjega uspeha. Po včeraj objavljeni raziskavi, ki jo je za RTV Slovenija opravila agencija Valicon, bi prejel 2,6 odstotka glasov. (Foto: FB Gregor Bezenšek)

Sorodne novice

Šentjur z močno podporo Anžetu Logarju, v drugi krog tudi Nataša Pirc Musar

ViP

Do 16. ure volilna udeležba v Šentjurju nad povprečjem države

ViP

Začenja se predčasno glasovanje

ViP

Gregor Bezenšek zbral dovolj podpisov podpore

ViP

V boj za predsednika države tudi Soul Greg Artist

ViP
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več