18.6 C
Šentjur pri Celju
20/08/2022
sentjur.net

V boj za predsednika države tudi Soul Greg Artist

Šentjur, 27. 6. 2022 – En praznik demokracije smo v Sloveniji letos že obeležili, glasovi volilcev pa bodo znova, kar dvakrat, odločali v drugi polovici leta. Poleg lokalnih se obetajo tudi predsedniške volitve, ki bodo državi zagotovo prinesle novega predsednika države, saj zakonodaja Borutu Pahorju onemogoča tretji zaporedni mandat. Imen, ki si želijo funkcije predsednika in vrhovnega poveljnika oboroženih sil je kar nekaj, med drugim sta svojo kandidaturo uradno napovedali Nataša Pirc Musar in Marta Kos.

Očitno pa se bo v predsedniško borbo podal tudi Šentjurčan Gregor Bezenšek, ki glasbeno ustvarja pod umetniškim imenom Soul Greg Artist. Kandidaturo je napovedal preko svojega profila na omrežju Facebook, ki ga je opremil tudi s simboli Slovenije. Da se bo Bezenšek lahko v kandidaturo poda tudi uradno, bo moral zbrati pet tisoč podpisov podpore volilcev ali pa ga bo morala predlagati politična stranka. Ne bo pa Bezenšek prvi Šentjurčan, ki se podaja v boj za predsednika republike. Leta 1992 je bil med kandidati namreč tudi Stanko Buser. (ViP, foto: FB Soul Greg Artist)

Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več