11.1 C
Šentjur pri Celju
22/02/2024
sentjur.net

Predstavila svoj drugi roman

Šentjur, 23. 1. 2024 – Svoj drugi roman z naslovom Vezi je v avli Ipavčevega kulturnega centra Šentjur predstavila mlada pisateljica Maja Ravnikar Zabukovšek. Roman z naslovom Vezi je čisto sveža domišlijska knjiga z znaki znanstvene fantastike, trilerja in kriminalke. V preteklosti pa se avtorica lahko pohvali tudi z romanom Tabor treh ognjev, a je luč sveta ugledal samo prvi del. Ravnikar Zabukovškova je tudi mlada zdravnica, zaposlena v Zdravstvenem domu Celje, junak novega romana pa je prav tako mlad zdravnik. Z njo se je pogovarjal Matevž Zdolšek.

Ljubezen do knjig avtorico veže od mladih nog. Spomni se, ko je kot navdušena mlada bralka vstopila v Knjižnico Šentjur in si že prvi dan želela izposoditi 12 knjig, a ji knjižničarka tega ni dovolila. Ob razočaranju po preteklem tednu, ko so knjižničarke ugotovile, da mlado dekle lahko prebere tudi 12 knjig na teden, je od knjižnice dobila samo podporo, vzpodbudo in svetovanje. O pisanju knjig pa je začela razmišljati že pri 12-tih letih in do svojega 15. leta je napisala svoj prvi roman Tabor treh ognjev. Kot navdušena bralka Harrya Potterja je v njem videla svojega vrstnika in v prvem njenem romanu se vpliv mladega čarovnika tudi pozna. Kmalu je prebrala zbirko Harrya Potterja tudi v izvirniku – angleščini in češčini.

Najpomembnejše so vezi

Se pa Ravnikar Zabukovškova popada tudi s španskim jezikom – v katerem je tudi prebrala svojo najljubšo knjigo. Spogleduje pa se že z italijanščino. V spoščenem pogovoru z voditeljem sta se sprehodila tudi po vsebini njenega novega romana. Vezi so najpomembnejše v njenem romanu, saj ima vsaka oseba v domišljiskem mestu Borgoniji tudi dušo dvojčico, ki pa ni nujno, da živi blizu … Do duše dvojčice pa jo veže nevidna vez. Zanimiv roman v dveh delih si lahko bralci izposodijo tudi v Knjižnici Šentjur in se sami potopijo v svet mladega zdravnika v domišljijskem svetu, z resničnimi zdravniškimi posegi. Avtorici pa je na koncu literarnega večera čestitala tudi Tatjana Oset, direktorica šentjurske knjižnice. (Jure Godler) 

Sorodne novice

Maja Ravnikar Zabukovšek: Pisanje mi pomeni nekakšno ravnotežje

Jure Godler

Literarni večer z Mimi Podkrižnik Tukarič

Jure Godler

Kajuhovih sto so se spomnili tudi v Šentjurju

Tjaša Ferlež

Franc Kovač predstavil svojo živinozdravniško kariero

Jure Godler

Predstavila dela ustvarjena v koronskem času

Jure Godler

Z njegovimi aforizmi so počastili spomin na literata

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več