-0.6 C
Šentjur pri Celju
28/01/2022
sentjur.net

Predstavili kolesarsko stezo Šentjur-Šmarje pri Jelšah

Šentjur, 20. 3. 2018 – V občinski sejni dvorani so predstavniki Direkcije RS za infrastrukturo predstavili idejni projekt ureditve kolesarske povezave G15 v Občini Šentjur. Šentjurska kolesarska navezava je le del projekta Regijska kolesarska pot v Savinjski dolini, kjer se bo moč, čez pet let, ko bo projekt v celoti končan, peljati iz Logarske doline do Rogatca, seveda tudi mimo Šentjurja. Namen izgradnje kolesarske poti so zagotavljanje prometne varnosti kolesarjev, razvoj kolesarskega turizma in ostali pozitivni kazalniki. Namen predstavitve idejnega projekta pa je bil, da se lastnike zemljišč seznani z idejo ter začne z odkupom zemljišč in drugimi dvostranskimi dogovori.

Župan Občine Šentjur mag. Marko Diaci je sprva predstavil širšo sliko nove idejne ureditve centra Šentjurja, kjer se bomo kaj kmalu vozili po novih krožiščih. Novo krožiče bo doživela črna točka pri Aspari, v krogu se bomo vozili tudi na glavnem križišču v Šentjurju in pri OŠ Franja Malgaja Šentjur. Predvidena sta tudi dva nova krožišča ob zdravstvenem domu, skupaj s parkiriščem. Kolesarska povezava G15 bo iz celjske smeri potekala ob glavni cesti Celje-Šentjur in nadaljevala po regionalni cesti ter po Kolodvorski ulici mimo železniške postaje. Zaradi pomanjkanja prostora so načrtovalci morali preusmeriti preko regionalne ceste, mimo trgovine Akvonij ter na križišču pri G&K hitrem servisu nadaljuje pot po Cesti kozjanskega odreda, čez bodoči novozgrajeni most pri Zikošku, ter ob železnici po traktorski poti naprej proti Grobelnem.

Peščica prisotnih občanov – lastnikov zemljišč, po katerih bo vodila kolesarska steza, so nato predstavljalcem zastavili nekaj vprašanj glede tehničnih rešitev. Med drugim tudi v delu, kjer je danes traktorski dostop do njiv, kjer so pripravljalci zatrdili, da se bo lahko lastnik s traktorjem peljal tudi po kolesarski stezi, podlaga v tem delu pa bo primerno ojačana. Ker ni bilo večjih pripomb, so prisotni sprejeli načelno soglasje, da lahko pripravljalci projekta nadaljujejo v naslednjo fazo postopka izgradnje. (Jure Godler)

Sorodne novice

Prihajajo novi metri šentjurske kolesarske steze

Jure Godler

Osvojili so sončno Resevno

Jure Godler

Prenovljena pešpot in kolesarska steza vabita

Jure Godler

Švignili mimo Šentjurja

Jure Godler

Na kolo tudi iz Šentjurja

Jure Godler

Osvobodili še Resevno

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več