23.5 C
Šentjur pri Celju
02/08/2021
sentjur.net

Prehodili pot od Sloma do Nove Cerkve

Ponikva, 25. junij – V četrtek se je pod okriljem društva Slomškova romarska pot in v organizaciji občin Slovenske Konjice, Vojnik in Šentjur več pohodnikov odpravilo na Slomškovo romarsko pot s skupnim ciljem v Novi Cerkvi.

Vsako leto poteka pohod po Slomškovi romarski poti ob dnevu državnosti. Letos je bil pohod organiziran iz treh izhodiščnih točk, vsem pa je bil skupni cilj prihod v Novo Cerkev. Prva pot je vodila s Ponikve oz. natančneje s Sloma. Potekala je vse od Sloma, prek Sv. Uršule, Žičke kartuzije, Brdc, Črešnjic in Frankolovega. Druga je potekala prav tako s Sloma preko Sv. Rozalije, Sv. Ane, Teharij, Celja in sicer Sv. Jožefa, Sv. Danijela in Sv. Duha, skozi Runtole in Konjsko. Tretja pot pa je potekala iz smeri Gore Oljke preko Andraža nad Polzelo, Ponikve pri Žalcu, Šentjanža na Vinski Gori, in Dobrne. Vsem trem potem smerem je bil skupen cilj v Novi Cerkvi. Vsi udeleženci pohoda so letošnje leto dobili posebna navodila. Manjše skupine so hodile same, vodila pa jih je GPS naprava.

Med pohodniki jih je bilo nekaj tudi s Ponikve, ki so z dobro voljo in strumnim korakom premagali želeno pot in prišli do cilja. Romarji so bili deležni gostoljubnega sprejema in pogostitve v planinski postojanki na Sv. Uršuli in v Marijinem domu v Črešnjicah, vmes tudi pri nekaterih dobrodušnih domačinih, na zaključku poti pa je bila tudi pogostitev v Novi Cerkvi. Zaradi letošnjih ukrepov zaradi aktualne situacije so se organizatorji odločili, da svete maše ne bo, prav tako pa so za prevoz na izhodiščno točko udeleženci poskrbeli sami. (Tjaša Ferlež, Foto: Viljem Kaučič)

Sorodne novice

Na Ponikvi prejeli Jezusa v srce

Tjaša Ferlež

Po Slomškovi romarski poti

Tjaša Ferlež

Tudi na Ponikvi obeležili dan državnosti

Tjaša Ferlež

Vseslovensko srečanje kmetov: Naša dela gredo z nami

Tjaša Ferlež

Ponikva: Birmanci bogatejši za nove darove

Tjaša Ferlež

Ponikva: Jezusa je v srce prvič prejelo 16 otrok četrtega razreda

Tjaša Ferlež
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več